Dobrý den, chtěla bych se zeptat, mám každé oko jinak velké dalo by se s tím něco dělat? děkuji.
Dobrý den. Každé víčko je jinak oteklé, proto ten rozdíl. Ale v normě, uvidíte po vyndání stehu. Otoky přetrvávají i 2-3 měsíce, výsledek operace se hodnotí až za cca 1 rok. Doporučujeme pár dní po vytažení stehů jizvy masírovat, aplikovat speciální gely na hojení jizev. Ty se aplikují několik týdnů až měsíců. Držíme palce a hezký den přejeme! Formé clinic.
Dobrý den, jako téměř vždy doporučuji osobní konzultaci u plastického chirurga. Teoretické rady Vám moc nepomohou. Za Body kliniku Brno dr. Zimovčáková
Dobrý den,
pokud jste o velikost celého oka, pak je situace neřešitelná. Ovšem v případě, že se takový stav objevil nově a nejedná se tedy o vrozený stav, pak navštivte lékaře. Jestli je rozdílná velikost pouze duhovky (barevné části oka), pak to lze u některých pacientů kompenzovat speciální krycí kontaktní čočkou. V případě odlišností šířky oční štěrbiny je řešením chirurgický zákrok, ale takový stav je vždy nutné posuzovat inividuálně s osobní konzultací.
V případě jakýchkoliv dotazů nás neváhejte kdykoliv kontaktovat.
Přeji krásný zbytek dne a jsem s pozdravem.
MUDr. Vladimír Korda, Ph.D.
Oční klinika OFTEX
Česká republika
ředitel
Jedná se o velikost bulbu, jako oka, nebo velikost oční štěrbiny?
Rozdíl velikosti bulbu je prakticky neřešitelný. Rozdíl ve štěrbině oční je složitá záležitost a nutno situaci předem vyšetřit. Obávám se však, že řešení je velice nejisté.
Zdraví Dr. Tomášek
Jsem 6. den po operaci a zítra mám jít vytahovat stehy. Bohužel mám obavy, že levé oko na levém nebyl takový převis, bylo odstraněno víc kůže než mělo neboť mi padá celé dolů. Nemůžu jej pořádně otevřít ani zavřít. Nedostala jsem ani žádné pooperační instrukce kromě chlazení očí a klidu. Jak nyní reagovat? Nechci, aby mi oko zůstalo takhle zdeformované
Strach nemějta a držte se instrukcí operatera. My už zevní stehy neprovádíme, vše vnitřně, aby nebyly vidět stehové jizvy. Nicméně Vaše fotky zatím ukazují, že problém nebude. Hoďte strach za hlavu...
Zdraví MUDr. Tomášek, plastický chirurg,
Vyjadřujte se, prosím, ke kvalitě našich odpovědí…
Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.