dobry den chtela jsem se zeptat jsem 3tydny po odstrneni stehu po operaci hornich vicek pravidelne masiruji a po navsteve a konzultaci s mim operaterem mi bylo zdeleno ze pretrvava asymetrie zpusobena nizsim postavenim oboci jsem z toho nestastna jelikoz je na prvni pohled videt previsle prave vicko vim ze to chce trpelivost a ze hojeni trva delsi dobu ale chtela bych vedet jak mam postupovat dal a co by se s tim dalo delat dekuji
Řešit asymetrii po 6 nedělích je bláhové. Není dokončeno hojení. Pokud jde ovšem o posici obočí, tak to s tím nemá nic společného. Jedná se nejspíše o různý vliv inervace na čelní sval a máte to odjakživa a až po operaci, kdy je člověk kritičtější, jste si toho všimla. Nyní počkejte alespoň rok a po té se dá uvažovat o liftu obočí pomocí Endotinových háčků. Je to operace z jizvy po víčkách a tím se obočí může posunout výše. Ale intensita svalové funkce se tím nemění. To se ještě neumí a obočí se bude pohybovat na obou stranách vždy tak trochu jinak. Při této operaci lze ještě i korigovat kůži víček.
Zdraví MUDr. Tomášek, plastický chirurg,
Vyjadřujte se, prosím, ke kvalitě našich odpovědí…
Určitě nespěchat a čekat, masírovat... až vše vyzraje, povolí, tak pak něco hodnotit. Souhlasím s kolegy. Držím palce. Lhotský
Dobrý den, nyní doporučuji vyčkat minimálně 6 měsíců, jizvy vyzrávají, mění se pooperační otoky. Případná korekce musí být velmi dobře naplánovaná. Je možné až si víčka a jizvy tzv. sednou, že nebude nutná korekce.
Zdravím Dr.Horyna Pavel
musela byste poslat fotografie , ale takovéto drobné nerovnosti lze konsultovat spíš jen při osobní návštěvě. Zdravím, dr Schmoranzová
Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.