Dobry den,jsem 2 mesice po operaci hornich vicek. Na jednom oku se mi udelala pravdepodobne hypertroficka jizva. Jsem z toho nestastna. Stale provadim tlakove masaze,ale zatim zadna zmena. Cetla jsem o pripravku Stratamed a Strataderm. Muzu pouzit nejaky z techto gelu na oci? Jestli ano tak ktery bude lepsi,nevim jaky je mezi nemi rozdil. Myslite,ze by to mohlo pomoci v hojeni teto jizvy. Dekuji za odpoved
Dobrý den,
Strataderm určitě použít můžete, Stratamed neznám. Rozdíl ve složení vám jistě sdělí lékárník.
S pozdravem
Ivo Menšík
Dobrý den,
jizvu máte ještě barevně odlišnou, ale hypertrofická není, to by vypadala jako provaz, což není. Vše chce čas, jizva změkne, zesvětlá, tlakové masáže se provádějí dokud je jizva tvrdá, gel na jizvu můžete dávat, nic tím nezkazíte. Můžete používat dekorativní kosmetiku a jizvu lépe skrýt.
S pozdravem
MUDr. Helena Singerová
DOBRÝ DEN, NA OKOLÍ OČÍ (TEDY I NA HORNÍ A DOLNÍ VÍČKA) BY SE VŽDY MĚLY POUŽÍVAT POUZE MASTI, KTERÉ JSOU URČENÉ K APLIKACI DO OKA. NAVŠTIVTE TEDY OČNÍHO LÉKAŘE A POŽÁDEJTE HO, AŤ VÁM PŘEDEPÍŠE PŘÍSLUŠNOU MAST (PRAVDĚPODOBNĚ I S ANTIBIOTIKEM A KORTIKOIDEM PODLE ZARUDNUTÍ JIZVY).SJ
Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.