Dobrý den, jsem téměř 3 měsíce po operaci horních víček. Hojení proběhlo myslím si dobře, ale asi před cca 3 týdny se mi objevila bulka na víčku. Vypadá to jako ječné zrno, ale není to ječné zrno. Tlakuji a masíruji, ale asi už to nerozmasíruji. Navštívila jsem svou operatérku a navrhla mi odstranění. Jen se bojím, aby to nebylo ještě horší. Je to zřejmě prý reakce na vyndaní stehu v této části víčka. Je toto možné? Nedá se to odstranit živými kortikoidy a nebo nějak šetrněji?? Děkuji Stáňa
Dobrý večer, Ester, na víčku se opravdu může vytvořit zapouzdřená mazová "bulka" - doporučujeme navštívit oční chirurgii - operace probíhá vnitřní části víčka, takže nebudete mít žádnou jizvičku na oku.
Je to běžná operace. Klinika Altos
Dobrý den,
souhlasím s vyjádřením kolegů, může k tomu dojít.
S pozdravem
MUDr. Jiří Borský, Ph.D.
někdy se stane, že při operaci se protne mikroskopická mazová žlázka, která po zahojení nemá vývod a vytváří se tzv. atherom, což je nejčastější příčina vzniku takovéhoto útvaru. odstranit by vám to měl váš operatér. zdraví dr. tomášek.
Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.