Bulka na víčku po operaci víček

Ester800834
Ester800834
30. 4. 2019 · Poslední odpověď: 7. 5. 2019

Dobrý den, jsem téměř 3 měsíce po operaci horních víček. Hojení proběhlo myslím si dobře, ale asi před cca 3 týdny se mi objevila bulka na víčku. Vypadá to jako ječné zrno, ale není to ječné zrno. Tlakuji a masíruji, ale asi už to nerozmasíruji. Navštívila jsem svou operatérku a navrhla mi odstranění. Jen se bojím, aby to nebylo ještě horší. Je to zřejmě prý reakce na vyndaní stehu v této části víčka. Je toto možné? Nedá se to odstranit živými kortikoidy a nebo nějak šetrněji?? Děkuji Stáňa

Reklama

odpovědi (3)

Všechny odpovědi na tento dotaz pocházejí od kvalifikovaných lékařů

Dobrý večer, Ester, na víčku se opravdu může vytvořit zapouzdřená mazová "bulka" - doporučujeme navštívit oční chirurgii - operace probíhá vnitřní části víčka, takže nebudete mít žádnou jizvičku na oku.
Je to běžná operace. Klinika Altos

Dobrý den,
souhlasím s vyjádřením kolegů, může k tomu dojít.

S pozdravem
MUDr. Jiří Borský, Ph.D.

někdy se stane, že při operaci se protne mikroskopická mazová žlázka, která po zahojení nemá vývod a vytváří se tzv. atherom, což je nejčastější příčina vzniku takovéhoto útvaru. odstranit by vám to měl váš operatér. zdraví dr. tomášek.

Reklama

Najít další otázky

Podobné dotazy

Operace očních víček
3 odpovědi, nejnovější odpověď: 7. 4. 2013
Abdominoplastika
3 odpovědi, nejnovější odpověď: 27. 1. 2022
Operace očních víček
2 odpovědi, nejnovější odpověď: 4. 9. 2023
Operace očních víček
9 odpovědí, nejnovější odpověď: 5. 6. 2023
Operace horních víček
10 odpovědí, nejnovější odpověď: 17. 11. 2013
Operace očních víček
3 odpovědi, nejnovější odpověď: 14. 6. 2023
Operace očních víček
5 odpovědí, nejnovější odpověď: 7. 4. 2013
Operace očních víček
2 odpovědi, nejnovější odpověď: 18. 4. 2007
Botulotoxin
4 odpovědi, nejnovější odpověď: 5. 10. 2021
Operace očních víček
2 odpovědi, nejnovější odpověď: 30. 5. 2007

Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.

Poradit pacientovi