Rád bych věděl jak přesně a jak dlouho provádět tlakové masáže po operaci nosu?
Hezký den,
tlakové masáže po plastice nosu nedoporučujeme vždy, jejich doporučení závisí na průběhu hojení po plastice nosu a dalších faktorech.
MUDr. R.Vidura, Ph.D.
Tlakové masáže jsou prevencí vzniku pooperačních komplikací, zabraňují tvorbě jizev, uvolňují kůži, snižují tak riziko vzniku nevzhledné bambulky nebo přitažení hrotu nosu k jedné straně. S tlakovými masážemi je ideální začít po odstranění sádrové dlahy a provádět je po dobu 2 až 3 měsíců po operaci.
Provádějte je 3krát denně. Začněte u špičky nosu, kterou uchopte mezi prsty a stiskněte po dobu 30 vteřin. 10krát zopakujte a pokračujte takto až ke kořeni nosu.
MUDr. Tomáš Doležal
Plastika Praha
Ráda bych naprosto změnila moji tvář, výraz. Mám hodně široký nos jak v dolní tak v horní části, proto bych se ráda zeptala jestli jde opravdu razantněji zužit a pozměnit. děkuji přikladam fotky mojeho nosu a jaký bych si přala
Dobrý den,
Váš nos je větší a korekcí ho určitě lze zřetelně upravit. Pokud bude operace v dubnu, v létě byste měla být v pořádku. A co se týče výběru operatéra, souhlasím s názorem, že byste měla dát na reference a pak si s lékařem tzv. "sednout"- Ani největší odborník, který Vám nesedí, není optimální volbou.
Přeji hodně štěstí.
M.Molitor
Dobrý den, snažila jsem se najít nějaké informace na internetu, ale nikde jsem nemohla najít můj případ. Mám krásný jemný nos, ale na můj vkus je moc široký. (klidně bych si troufla říct, že vypadá jako nějaký mix černocha s bělochem), ale přitom moje geny směřují do Německa.
Dobrý den,
Vaš nos je nutné vidět abychom se mohli přesně vyjádřit. Můžete se objednat na osobní a nezávaznou konzultaci.
S pozdravem
MUDr. Jiří Borský, Ph.D.
Dobrý den, můj nos je rovný a ráda bych ho chtěla zvýšit po celé délce alespoň o 5 mm o ,,přirozený´´ hrbol. Byla by v tomto případě chrupavka z ucha jako vhodný implantát? Pokud ano, jak probíhá zvětšení nosu? Vkládá se chrupavka na hřbet nosu? Za Vaše odpovědi předem děkuji.
Dobrý den,
souhlasím s kolegy, bez osobní konzultace nelze stanovit pro Vás to nejvhodnější řešení.
S pozdravem
MUDr. Jiří Borský, Ph.D.
Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.