Dobrý den, už týden po rhinoplatice mi můj doktor sundal sadru. Není to moc brzo? Moc děkuji za každé vyjádření . J. O.
Dobrý den, délka aplikace sádrové dlahy se řídí rozsahem provedené operace. Toto zná asi pouze Váš operatér, tím pádem je velmi obtížné se jakkoliv vyjadřovat. dr.Paděra
Sádru snímám po týdnu vzácně. Souhlasím však se svými kolegy, že záleží na "práci uvnitř" a operaterovo co rozhodne.
Zdraví MUDr. Tomášek, plastický chirurg,
vedoucí lékař Centra estetické plastické chirurgie DaTOM
Vyjádřete se, prosím, ke kvalitě našich odpovědí...
Dobrý den, sádra po operaci nosu se přikládá 1-2 týdny permanentně a dále 1-2 týdny na noc. Záleží na typu operace a zvyklostech Vašeho operatéra. S pozdravem Dr. Horyna Pavel
Dobry den,standarde po operaci nosu ponechavame sadra na nose 14 dni a potom jeste nechavame dalsich 14 dni prikladat na noc, ale tezko rici ve Vasem pripade,to vi pouze Vas operater.Zdravi dr vraspirova
Vždy záleží na charakteru operace a rozhodnutí operatéra.
zdravím
dr.stratilová
Dobrý den, záleží na typu provedeného výkonu, na kratší dobu je možné ponechat dlahu při korekci měkkého nosu, tedy jen špičky nosu. Při operaci celého nosu tedy i kostry nosu je nutné dlahu ponechat déle.
Každý operatér si dobu řídí podle svých zkušeností s daným výkonem. Mohla byste se o tom informovat u vašeho lékaře, určitě vám vše vysvětlí.
Podle mých zkušeností ponechávám dlahu 10-14 dní. Používám aluminiovou dlahu, zvykla jsem si na ni při mé práci v Anglii. Je lehká a nemusí se fixovat náplastmi.
Někdy je vhodné pokračovat s přikládáním dlahy jenom na noc po dobu dalšího týdne, aby se pooperační otok rychleji vstřebal.
Dr. Helena Singerová
Dobrý den, prosím o radu. Určitě to nepíšu pod správné téma, lifting rtů není to pravé pro mě, ale nevím kam se obrátit. Nepřipadá mi, že problémem je brada. Když mám zuby u sebe připadá mi, že mám krátký prostor mezi rtem a nosem a musím dovřít spodním rtem, což vytvoří divný tvar brady. Mám lehký předkus, takže s jakoukoli oprerací bych počkal po sundání rovnátek, ale i lidi s předkusem a rovnátky mají pusu normálně. Případně moc děkuju za odpověď :)
Ač nerad posuzuji dle fotodokumentace troufám si říci že dolní etáž obličeje tedy ústa a brada včetně rtů jsou symetrická. Snad máte trochu ubíhající bradu, ale minimálně. Řešte situaci až po odstranění rovnátek.
Zdraví MUDr. Tomášek, plastický chirurg,
Vyjadřujte se, prosím, ke kvalitě našich odpovědí…
Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.