Rhinoplastika a prolaps mitrální chlopně

Lenka38011
23. 10. 2009 · Poslední odpověď: 27. 10. 2009

Dobrý den, začátkem listopadu jdu na pl. operaci nosu v celkové anestézii, zajímalo by mě zda je zvýšené riziko, v případě že cca pře čtyřmi měsící mi byl zjištěn lehký prolaps před. cípu mitrální chlopně.Jednu op. jsem již před dvěmi lety podstoupila, aniž bych o této vadě věděla a žádné komplikace nenastaly, bude nutné jiné než klasické předoperační vyšetření?Dále bych pak měla podobný dotaz i vpřípadě astma bronchiale.Děkuji Lenka

Reklama

odpovědi (3)

Všechny odpovědi na tento dotaz pocházejí od kvalifikovaných lékařů

Vážená slečno,

pokud byste měla být operována na naší klinice, vyžadoval bych před operací v narkoze velmi důkladné celkové interní vyšetření včetně jasného vyjádření kardiologa k Vaší Vadě a k možným rizikům jakýchkoli komplikací. Vzpomeňte si, jak třeba zemře nějaký trénovaný sportovec přímo na hřišti a pak se zjistí nediagnostikovaná vrozená vada např. kardiopulmonálního systému. To se může stát i při operaci. Promiňte, možná, že jsem Vás poněkud vystrašil, ale v chirurgii nelze nic podcenit.

Srdečně Vás zdravím,
prim. MUDr. Vlastimil Víšek, CSc., plastický chirurg.

3 adresy v Jihomoravský kraj, Praha (kraj), Ústecký kraj...

Já bych Vás asi dělal v lokální anestesii (dělám nosy JEN v lokální anestesii), ale stejně bych si přál mít předoperační vyšetření včetně doporučení kardiologa, eventuelně včetně kardiologické předoperační přípravy. Zdraví Dr. Tomášek

Zdravím Vás.tento dotaz musíte směřovat na svého odborného lékaře- tedy především internistu-kardiologa.Překáždkou operace by tato srdeční vada být neměla, ale může se stát, že Vám Váš kardiolog doporučení nejakou speciální předoperační přípravu v podobě léků snižujících riziko embolií a tromboz.Dr.Lucák

Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.

Poradit pacientovi