Dobrý den,
je to přesně rok, co jsem podstoupil kompletní rhinoplastiku. Jednalo se o snesení hrbolu a zjemnění špičky nosu. Jenže po roce mi nos stále otéká a špička je tvrdá a dost kulatá. Doktor, který mě opreroval mi napsal, že nos pracuje minimálně rok a že není ještě ustálený, ale na kontrolu jdu až za měsíc a on mě půl roku neviděl. Takže bych Vás rád poprosil o profesionální názor, co se mého nosu týče. Můžu očekávat nějakou změnu v dalším roce nebo by se mohlo jednat o špatně zahojené jizvy v nose? Pro lepší představu přikládám foto. Děkuji za názor.
Dle mého názoru je otok hlavně kořene nosu opravdu dost široký, ale otázka je co je kost a co je otok. Všeobecně rok po výkonu to většinou otok ustoupí, ale i dle mých zkušeností nos pracuje někdy léta. Pravdou je, že čekání na dobrý výsledek omezuje i dobrý pocit ze života, ale je to medicína, pracujeme z živým "materiálem". Já bych však nečekal. Objednání za takovouto dobu bych asi nerespektoval a šel na kontrolu dříve.
Zdraví MUDr. Tomášek, plastický chirurg,
Vyjadřujte se, prosím, ke kvalitě našich odpovědí…
Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.