Dobrý den, jsem 3 týdny od celkové rhinoplastiky uzavřenou metodou. Od kořene nosu směrem k očím a níž do půlky nosu mám zatvrdlé otoky, (je to tvrdé, že jsem myslela, že je to kost). Může se jednat o zbytnělou kostici? Mažu krémem na otoky, užívám aescin a vůbec se to nemění, nos vypadá deformovaně spíše v horní části. Hrot je nejspíš zatím klasický oteklý, takže můj nos je nyní 3 týdny od operace větší, než byl před ní a s oteklou bambulí na hrotu (jen je kratší). Je naděje, že to ještě splaskne? Kontrolu mám až za 10 dní. Děkuji
Dobrý den,
po operaci nosu ponechávám pacientkám 2 týdny aluminiovou dlahu stále a pak doporučuji stejnou dlahu použít další dva týdny přes noc, aby se otoky lépe vstřebaly a tím se proces hojení zrychlil.
Pokud již nemáte u sebe dlahu, kterou byste mohla použít nebo jste měla sádrovou dlahu, kterou již nelze použít, je možné použít stripy nebo náplasti a dát si je přes hřbet nosu na noc, otoky budou ráno mnohem menší.
Pokud ale máte tak velké otoky, měla byste navštívit svého operatéra mnohem dříve a nečekat 10 dní.
S pozdravem
MUDr. Helena Singerová
Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.