Dobrý den, jsem 7 týdnů po celkové operaci nosu a uhodila jsem se ne moc silně, ale přesto to trochu zabolelo,do jeho špičky. Chtěla jsem se zeptat, jestli to po takové době může ještě ovlivnit tvar a hojení nosu. Je to asi hloupá otázka, ale moc mě to trápí. Děkuji za odpověď.
Snad ne ale nechte se určitě vyšetřit Vaším operaterem a přesně mu vysvětlete mechanismus úrazu. Následek se může objevit později a tak se nechte raději pravidelně kontrolovat. Já sám nosy kontroluji v průběhu celého prvního roku po operaci. Dělám nosy 15 let a přez to jsem tento limit nikdy nezkrátil. Jizvy totiž zrají rok a to znamená i hojení třeba kostí i chrupavek. Zdraví Dr. Tomášek 607990077
Dobrý den. Podle popisu se nemusíte bát. Nashledanou, dr. Remeš
Dobrý den, je to asi divný dotaz, ale mám docela strach z následků... před týdnem jsem podstoupila kompletní plastickou operaci nosu včetně vyrovnání přepážky..Chci se zeptat jestli smích v tomto období nějak moc uškodí tvaru nosu..Doktor nařídil omezit mimiku obličeje, ale někdy se prostě smíchu nevyhnete..
děkuji :-)
Pokud budete mít nos prvé 2-3 týdny dobře fixován, neměl by smích vadit. Dělám nosy 20 let a nikdy jsem nezjistil, že by smích vadil. To už by musel být opravdu "pech"....
Zdraví Dr. Tomášek 607990077
www.plasticka-chirurgie-praha.cz
Dobrý den,
před dvěma lety jsem prodělala rhinoplastiku s vkládám implantátu pro zpevnění a vytvoření špičky. Souhrou nešťastných okolností se krátce po operaci (asi po měsíci a půl) implantát uvolnil a tvar nosu se zhroutil a vrátil do původního vzhledu před zákrokem. Tzn. kulatá špička a nos, který vyjíždí nahoru .. Ráda bych se zeptala zda je možné nos opravit?
Předem velmi děkuji za odpovědi :")
Určitě to bude situace velmi složitá a vhodná pro zkušeného atestovaného plastického chirurga. S prim Fahounem jsem od r. 1993 do r. 1996 pracoval v Ústavu lékařské kosmetiky. Tento ústav nyní již neexistuje. Jinak si troufám tvrdit, že jsem žákem prim. Fahouna a nadále pracuji v oboru estetické chirurgie dodnes. Předpokládám, že jste byla operovaná na posledním pracovišti prim. Fahouna a i tam odtud lze dohledat Vaší dokumentaci, která navede operatéra k řešení.
Určitě se s tímto problémem obraťte na atestovaného plastického chirurga se zkušenostmi v této problematice.
Můžete se stavět také u nás. Velmi mne zajímá problematika komplikovaných nosů.
Na konsultaci (***,-.) se můžete objednat na *********.
Zdraví MUDr. Tomášek, plastický chirurg,
Prosím, hodnoťte naše příspěvky
Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.