Dobrý den v září jsem podstoupil kompletní rhinoplastiku a asi po měsíci se mi objevil červený flek na nose který při zmacknutí zmizne ale potom se hned objeví znovu . Prosím o rady jak mám postupovat lékař který plastiku prováděl je bohužel daleko. Myslíte ze by mohl pomoci biostimulacni laser? Nebo třeba tlakové masáže ? Prý se ale nemá masírovat špička nosu. Je možné ze mi to tak už zůstane ? Děkuji a prosím za odpovědi
Dobrý den,
pravděpodobně se na nose zvýšilo prokrvení, mohl by to vyřešit frakční laser. Byla by vhodná osobní konzultace.
Dobrý den,
laser ani masáže bych nedoporučovala, mohly by to spíše zhoršit. Máte trochu silnější kůži v oblasti špičky nosu a proto by mohla tato oblast i více otékat.
Bylo by možné zkusit oblast nad špičkou nosu na noc vylepovat, nejen kvůli " flíčku", ale také proto, aby se tvar nosu zlepšil, aby tato oblast neotékala a špička pak neměla tvar "bambulky."
Během dne byste mohl zkusit aplikovat krém na otoky, např. Heparoid.
S pozdravem
MUDr. Helena Singerová
Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.