Dobrý den,
koncem listopadu loňského roku jsem měla kompletní operaci nosu. V lednu jsem byla na kontrole a sdělila panu doktorovi, že se mi špatně dýchá pravou dírkou.
Taky se mi vpravo u kořene nosu znovu udělal tvrdý hrbol (který byl viditelný už po sundání sádry). Celý nos tak vypadá jako by šel mírně do mé levé strany.
Pan doktor byl velice arogantní a řekl, že se příliš dívám do zrcadla a ať si laskavě uvědomím, jaký nos jsem měla předtím. 😦 Špatné dýchání si mám pořešit s ORL - prý mi nějak vyřízne vnitřek nosu? Hrbol na pravé straně mi prý může v dubnu “ošpachtlovat??” A nos si již nemám dál nijak masírovat. Co si o tom prosím myslíte? Pan doktor svým přístupem pro mě ztratil důvěru. Děkuji
Dobrý den,
můžete vylepovat nos v oblasti, kde je rozšířený, ponechte náplasti - stripy přes noc, otok by se měl postupně upravit, tkáně se budou tímto způsobem komprimovat a zlepší se tak tvar nosu.
Ohledně ztíženého dýchání - je možné, že stále přetrvává otok nosní sliznice, můžete zkusit tlakové masáže jizev a vnitřní části nosní dírky, otoky by se měly postupně snížit.
Pokud byste chtěla pomoci osobně, můžete se ke mně dostavit ke kontrole, k poradě, i když jsem vás neoperovala.
S pozdravem
MUDr. Helena Singerová
Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.