Přikládání sádry na noc

monika5863
14. 1. 2009 · Poslední odpověď: 20. 1. 2009

Dobry den mam jen takovy drobny dotaz mam po operaci nosu a musim jeste pouzivat 3tydny sadru pres noc ale nevim mam si nalepit lepici prouzky na nos a pak sadru jako tomu bylo po operaci nebo staci jen prilozit sadru a zalepit prouzkama? co je lepsi aby se mi lepe formoval nos? Sadra na nose moc nedrzi.Dekuji za odpoved.

Reklama

odpovědi (3)

Všechny odpovědi na tento dotaz pocházejí od kvalifikovaných lékařů

Milá Moniko,

trojúhelnikovitá sádrová dlažka v časném pooperačním období /tj. v prvých 14 dnech po operaci/ slouží a/ k ochraně operovaného nosu, b/ k hojení operovaných tkání v optimálním postavení. Po kompletní rhinoplastice se po 2 týdnech snímá. Pak doporučujeme přibližně dalších 10 dnů tuto fixaci přikládat jen na noc- slouží již pouze jako ochrana, kdybyste třeba měla "divoké" sny. Nemusí již být tak pevně přiložena, stačí ji fixovat 2 křížem nalepenými pruhy náplasti vedoucími z čela na opačnou tvář. Nic dalšího není třeba provádět.

Srdečně Vás zdravím,
prim. MUDr. Vlastimil Víšek, CSc., plastický chirurg.

3 adresy v Jihomoravský kraj, Praha (kraj), Ústecký kraj...

dobrý den, pokud Vám sádra nedrží - tedy je volná, již nemá modelační smysl. Bylo by dobré se zastavit za Vaším operatérem, stejně jistě půjdete na kontrolu a zde si nechat vysvětlit a předvést náplasťovou fixaci event. dle zvážení operatéra třeba vymodelovat ještě fixační dlahu z thermo-plastu. zdraví MUDr. Šulcová

Vážená Moniko,

sádra nemá smysl, fixace náplastí dle doporučení je vynikající v kombinaci s masážemi přes den. Je to obvyklé doporučení Doc. Války,který je nejlepší chirurg pro estetické operace nosu.

zdraví dr. Stratilová

Související dotazy

mám před Rhinoplastikou a nevím co vše si vzít na...

Janis
Janis
1. 9. 2017 · Poslední odpověď: 2. 9. 2017

Dobrý den, mám před Rhinoplastikou a nevím co vše si vzít na kliniku, jaké masti na modřiny, nosní sprey, krém na jizvy , jak je to s jídlem po operaci, zda si koupit brčka. Co jste si brali sebou a jak jste jedli po operaci, kaše?

odpovědi (2)

Dobrý den, Vaše otázky mne více než zaráží, toto vše Vám měli sdělit na klinice kam se chystáte na operaci !!!! ???? Vše se odvíjí od zvyklosti pracoviště, obecně však platí, že nic nepotřebujete, vše by mělo být na klinice zajištěno !
MUDr. Pavel Hlava
www.laseresthetic.cz

Viditelné nozdry po reoperaci nosu

andy94502
16. 7. 2014 · Poslední odpověď: 21. 7. 2014

Dobrý den, potřebovala bych poradit, jsem po třetí plastické operaci nosu, jednalo se o úpravy špičky nosu… Již je to osm měsíců, druhá reoperace nosu dopadla v celku dobře, jen se trápím viditelnými nozdrami, nebo spadlým septem, nevím jak to napsat, posílám foto profilu...Neustále provádím tlak. masáže, myslíte, že by mi op. pomohla, mám i snížený ret, operací by se mi mohl vytvarovat jak byl dřív...?Děkuji za případnou odpověď.S pozdravem Andrea, severní čechy

odpověď (1)

Dobry den Andreo, opravdu velice těžké říci bez Vašeho vysetreni anebo alespon fotek. Zdravi dr Blanka vraspirova

Reklama

Najít další otázky

Podobné dotazy

Rhinoplastika
4 odpovědi, nejnovější odpověď: 22. 4. 2009
Rhinoplastika
4 odpovědi, nejnovější odpověď: 27. 4. 2007
Rhinoplastika
1 odpověď, nejnovější odpověď: 16. 12. 2007
Zvětšení prsou
3 odpovědi, nejnovější odpověď: 14. 6. 2023
Rhinoplastika
6 odpovědí, nejnovější odpověď: 8. 4. 2014
Zvětšení prsou
3 odpovědi, nejnovější odpověď: 20. 1. 2016
Rhinoplastika
3 odpovědi, nejnovější odpověď: 30. 9. 2013
Rhinoplastika
2 odpovědi, nejnovější odpověď: 8. 6. 2007
Rhinoplastika
2 odpovědi, nejnovější odpověď: 15. 8. 2010
Rhinoplastika
2 odpovědi, nejnovější odpověď: 22. 4. 2009

Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.

Poradit pacientovi