Dobrý den, jsem 4 měsíce po kompletní rhinoplaatice otevřenou metodou. Můj nos je opravdu dost nateklý, zdá se mi, že otoky nemizi. Za ty 4 měsíce lehce splaskl kořen nosu (kde je i hrbolek) a špička je velka bambule. Masáže jsem prováděla poctivě. I jsem nos na noc lepila skoro 3 mesice. Začala jsem brat aescin, ale nevidím moc rozdil. Bojím se, aby to takhle nezůstalo. z profilu neni rovny, mam tam hrbolek na kořeni nosu. Je nějaká naděje, že se to zlepší a otoky odezní. Nerada bych měla takovýhle nos a řešila reoperaci. Moc děkuji za váš názor
Dobrý den,
byly by potřeba i fota před operací a osobní konzultace.
Dobrý den,
hojení po rhinoplastice trvá poměrně dlouhou dobu a na konečný výsledek je potřeba počkat asi rok. Teprve pak se dá zhodnotit konečný tvar i velikost nosu po operaci. Obecně lze říci, že masážemi se uvolňuje kůže nosu, aby nebyla fixovaná ke kosti v oblasti kořene a hřbetu nosu a k chrupavkám v oblasti špičky nosu. Pak byste již masírovat neměla, otoky tkání se zbytečně zvyšují. K redukci otoků pomáhá vylepování hřbetu nosu a kořene nosu během noci.
S pozdravem
MUDr. Helena Singerová
Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.