Otok špičky nosu po rhinoplastice

daisy
19. 3. 2013 · Poslední odpověď: 19. 3. 2013

Dobrý den, jsem po operaci měkké části nosu - bambulky. Před třemi dny mi byla sundána dláha, nosík byl pěkný, jemný, ale ted? Bambulka je ještě větší než před operací - je možné, že je špička nosu oteklá a až otok ustoupí bude nos zase takový jako po sundání sádry? Jinak tlakovou masáž mám dělat pouze v jednom bodě, který ale není na špičce nosu - je to tak v pořádku, nebo je vhodné zavolat mému operatérovi a informovat jej o tom, že nosík bambulovatí?

Reklama

odpovědi (2)

Všechny odpovědi na tento dotaz pocházejí od kvalifikovaných lékařů

Mějte trpělivost, ntakový otok je běžný...
Zdraví Dr. Tomášek.

Je to naprosto obvyklý průběh. Pokud byste ale neprováděla přesně masáže, mohly by pod kůží narůst jizvy a výsledek by byl ztracen. Vše konzultujte se svým operatérem. MUDr.Lucák,Klinika plastické chirurgie Ostrava

Související dotazy

Posouzení snímků z rentgenu po reoperaci nosu

mirikl
10. 12. 2014 · Poslední odpověď: 10. 12. 2014

Dobrý den,

jsem po jedné reoperaci z důvodu údajně špatně srostlé kosti na jedné straně a z toho plynoucí propadlině. Reoperace byla udělána uzavřenou metodou. Kost prý byla srovnána jen kleštěmi. Je tu nějaký doktor, kterému bych mohla zaslat snímky z rentgenu na posouzení? Nos totiž ani po reoperaci není bez propadliny a v jednom místě je zase divná boule.

Děkuji moc.

odpověď (1)

Zašlete nejen Rtg snímek, ale i foto nosu zepředu a z boku. Zdravi dr vraspirova

Neinvazivní úprava nosu

ladyee
ladyee
9. 3. 2019 · Poslední odpověď: 11. 3. 2019

Zajímalo by mě, jestli se dá nos opravit nějakými neivazivními metodami? Konkrétně u mě špička nosu. Měla jsem výpln kyselinou hyaluronovou, ale ta se bohužel vstřebá a vypadá to zase jako před tím. Existuje nějaká trvalá výpln? Nebo nějaké nové metody? U mě by byla nutná reoperace nosu s vložením chrupavky z ucha a do toho se mi nechce, tak jestli to jde i jinak?

odpovědí (7)

Hezký den, v rámci neinvazivních metod asi nemáte moc na výběr, jen kyselinu hyaluronovou, trvalou výplň bych nedoporučoval, protože se můžete dočkat velmi závažných komplikací, spíše bych se přiklonil k operačnímu řešení chrupavkou, např. z nosního septa?
Dr. Vidura

Reklama

Najít další otázky

Podobné dotazy

Rhinoplastika
3 odpovědi, nejnovější odpověď: 20. 7. 2022
Rhinoplastika
5 odpovědí, nejnovější odpověď: 6. 2. 2017
Rhinoplastika
4 odpovědi, nejnovější odpověď: 10. 11. 2014
Rhinoplastika
5 odpovědí, nejnovější odpověď: 5. 1. 2022
Rhinoplastika
1 odpověď, nejnovější odpověď: 8. 12. 2020
Injekční výplně
2 odpovědi, nejnovější odpověď: 20. 8. 2020
Botulotoxin
2 odpovědi, nejnovější odpověď: 18. 9. 2023
Rhinoplastika
3 odpovědi, nejnovější odpověď: 27. 4. 2011
Rhinoplastika
2 odpovědi, nejnovější odpověď: 19. 10. 2017
Rhinoplastika
3 odpovědi, nejnovější odpověď: 12. 7. 2019

Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.

Poradit pacientovi