Oteklý nos po 5 měsících

Nojzy
11. 9. 2008 · Poslední odpověď: 11. 9. 2008

Dobry den. Prosim o jakoukoli odpoved... Je mozne, aby byl nos otekly po peti mesicich po operaci (mekke i tvrde casti), a to tak ze je stale do sirky vetsi nez pred operaci a spicka nosu taktez? Masaze si delam tak jak mi poradil operater a to pouhym klepanim na obe strany. Je mozne, ze za dalsich par mesicu by se mohl nos samovolne zúžit? Nebo uz mam spise pocitat s tim, ze jsem jeden z tech nepovedenych pripadu? (ach to stesti mi preje)

Reklama

odpověď (1)

Všechny odpovědi na tento dotaz pocházejí od kvalifikovaných lékařů

Dobrý den,
po kompletní rhinoplastice jsou všechny operované struktury nosu zhojeny již 4 týdny od operace. Jiná věc je však jizvení. Základní tvar nosu je již po 5 měsících jasný, avšak přestavba vzniknuvšího jizevnatého vaziva může trvat mnoho měsíců, i přes rok. Proto se případná reoperace nosu nedoporučuje dříve než po uplynutí 1 roku od operace, spíše později. Máte tedy ještě určitou šanci, že se stav ještě alespoň trochu zlepší. Pokračujte nadále v tlakových masážích a při příští návštěvě Vašeho operatéra se na tento problém neváhejte zeptat. Klepání na příslušnou oblast nepovažuji za správnou tlakovou masáž. Tedy Vám doporučuji : přiložte plošně oba ukazováky plo straně nosu /v místě, kde byly nosní kůstky odsekány od čelisti/ a silně, bez pohnutí prstem, na tuto plochu tlačte po dobu 30 sec. Pak totéž plošně proveďte ze strany nosních kůstek, silný tlak půl minuty. Třetí místo je hrot nosu - ze stran uchopte hrot nosu palcem a ukazovákem a oběma prsty proti sobě mírně tlačte, opět půl minuty. Všechna tato místa byste měla popsaným způsobem promasírovat asi 15 x až 20 x za den. Jde o to, že střídáním prokrvení a odkrvení tkání se urychlí proces přestavby jizevnaté tkáně. S pozdravem,
Prim. MUDr. V. Víšek, CSc., plastický chirurg.

3 adresy v Jihomoravský kraj, Praha (kraj), Ústecký kraj...

Související dotazy

Zjemnění nosu/ Rhinoplastika

luisa
luisa
13. 2. 2017 · Poslední odpověď: 14. 2. 2017

Dobrý den, už delší dobu uvažuji o Rhinoplastice, ale stoprocentně jistá si zatím nejsem a bojím se toho. Je mi teprve šestnáct, takze plánuji za rok nebo dva operaci podstoupit. Nejvíce se ale bojím následků. Můj nos není symetrický a z každé strany je jiný. Myslíte, že by s tím neco šlo udělat?

odpovědi (2)

Všechny odpovědi na tento dotaz pocházejí od kvalifikovaných lékařů

Dobrý den, tento typ operace se provádí po 18 roce věku, tedy tehdy, kdy je ukončen vývoj obličejových kostí. Váš nos se mi jeví, ale jako zcela v pořádku, přehodnoťte ještě vnímání svého nosu !!!
S pozdravem
MUDr. Pavel Hlava
www.laseresthetic.cz

Reklama

Najít další otázky

Podobné dotazy

Rhinoplastika
4 odpovědi, nejnovější odpověď: 25. 2. 2015
Zvětšení prsou
2 odpovědi, nejnovější odpověď: 10. 9. 2008
Zvětšení prsou
1 odpověď, nejnovější odpověď: 26. 5. 2016
Abdominoplastika
3 odpovědi, nejnovější odpověď: 26. 2. 2008
Zvětšení prsou
5 odpovědí, nejnovější odpověď: 30. 6. 2016
Operace horních víček
5 odpovědí, nejnovější odpověď: 25. 3. 2017
Rhinoplastika
1 odpověď, nejnovější odpověď: 1. 1. 2020
Rhinoplastika
1 odpověď, nejnovější odpověď: 21. 4. 2022
Rhinoplastika
1 odpověď, nejnovější odpověď: 8. 12. 2020
Rhinoplastika
3 odpovědi, nejnovější odpověď: 16. 5. 2022

Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.

Poradit pacientovi