Dobrý den, mám otázku, možná spíše problém. V srpnu to budou již 2 roky, co jsem postoupila septoplastiku + rhinoplastiku na jedné z klinik v Praze. Tvar a finální vzhled nosu byl domluvený, i když trochu jinak, než jsem si původně přála. Prvních pár měsíců jsem byla podle slov svého ošetřujícího lékaře pouze “oteklá”, nicméně jsem byla poměrně spokojená. To se s odstupem času již říct nedá, naopak - nos se “vrací” do původní podoby a dokonce je zepředu širší než kdy předtím (což je opak mého přání nos zúžit). Proto se ptám, je to normální? Zvažuji reoperaci.
Dobrý den,
takto na dálku a bez fotografií bohužel nelze posoudit a přesně se vyjádřit.
S pozdravem
MUDr. Jiří Borský, Ph.D.
Klinika YES VISAGE
Dobrý den vážená slečno,
pro kompetentní posouzení výsledku by bylo nutné srovnat fotografie před výkonem s fotografiemi nyní. Nicméně, nos se skutečně může částečně vrátit k původnímu tvaru před operací, většinou se to týká zakřivení, ale nos - chrupavka i kost- mohou vzácně dokonce dorůst.
Reoperace nosu je po dvou letech možná, nicméně je potřebná pečlivá konzultace.
S pozdravem
M. Molitor, Art Ethic Clinic
Dobrý den,
není možné vše posoudit jenom podle vašeho dotazu, musely by se porovnat fotografie před a po operaci. Na druhé straně je ale pravda, že mnohdy se nos po rhinoplastice může mírně vracet do původní polohy.
S pozdravem
MUDr. Helena Singerová
Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.