Tlakové masáže po rhinoplastice

Anonymní
Janysek
10. 8. 2010 · Poslední odpověď: 6. 2. 2012

Dobrý den, chtěl bych se zeptat jak často denně a v po jakou dobu by se měly dělat tlakové masáže po rhinoplastice. Děkuji Tomáš

Reklama

odpovědi (4)

Všechny odpovědi na tento dotaz pocházejí od kvalifikovaných lékařů

Já se na základě svých dvacetiletých zkušeností s operacemi nosu domnívám, že masáže nesmí být citlivé, neměly by výrazně překrvovat kůži. To pak může být zvýšení kůže jizvou výraznější a že to ztráví kýžený efekt. Mám dobré zkušenosti s lasertherapií měkkým biostimulačním laserem na úrovni infračerveného paprsku. Zdraví Dr. Tomášek

Přehnané masáže také nedělají dobře. Já doporučuji svým pacientům masáže 2x denně po dobu 20s na každém místě (které sám ukážu podle toho jak jsem "uvnitř" operoval) . Masáž tak sebere pacientovi cca 10 min. ráno a 10 min večer. Někdy možná i 3x denně, tedy kolem poledne. Ale je to opravdu jen na Vašem operaterovi, jak Vám poradí. Zdraví Dr. Tomášek

Dobrý den,

naši plastičtí chirurgové doporučují provádět tlakové masáže 15x - 20x denně po dobu 30 sekund, kdy bříškem prstů tlačíte na operované místo. Tlakové masáže doporučují provádět po dobu 6 týdnů. Změna prokrvení a jeho zastavení zrychluje proces přestavby vaziva. V případě jakýchkoliv dalších nejasností Vám doporučujeme kontaktovat přímo Vašeho operatéra.

S přáním hezkého dne za Kliniku GHC

Markéta Koňaříková
Client Care Manager
Klinika GHC

Dobrý den, masáže nosu se doporučují provádět po sejmutí sádrové dlahy a to po dobu několika týdnů podle výsledku operace. Důvodem je, aby se kůže opět uvolnila a byla volně posunlivá jako před operací. Rovněž zjemní a změkčí jizvy v místech operačních řezů. Ale to je opravdu na operatérovi a stavu nosu po operaci. dr.Paděra

Reklama

Najít další otázky

Podobné dotazy

Zvětšení prsou
1 odpověď, nejnovější odpověď: 30. 3. 2008
Abdominoplastika
1 odpověď, nejnovější odpověď: 11. 9. 2008
Zvětšení prsou
3 odpovědi, nejnovější odpověď: 28. 8. 2012
Operace očních víček
6 odpovědí, nejnovější odpověď: 22. 6. 2023
Rhinoplastika
2 odpovědi, nejnovější odpověď: 22. 4. 2017
Operace očních víček
13 odpovědí, nejnovější odpověď: 9. 3. 2019
Zmenšení prsou
1 odpověď, nejnovější odpověď: 7. 7. 2018
Rhinoplastika
2 odpovědi, nejnovější odpověď: 11. 8. 2014
Rhinoplastika
2 odpovědi, nejnovější odpověď: 24. 8. 2021
Křečové žíly
3 odpovědi, nejnovější odpověď: 17. 4. 2007

Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.

Poradit pacientovi