Dobrý den, Mohl by mi prosím někdo říct, jak dlouho po operaci ještě nos bolí? Co je tak v normě? Mě nebolí kost, ale bolí mě v místě, kde byl předpokládám veden uvnitř řez. Když se mění počasí, při větším teple, zimě... Nevím, jak si ulehčit a jestli doufat, že to prostě jednou přejde a kdy. Děkuji.
Vážená slečno,
chirurgické hojení tkání po rhinoplastice trvá přibližně 4 týdny. Obvykle po této době již pacienti netrpí žádnými bolestmi. Může se však stát, že v rámci jizvení a přestavby jizevnatého vaziva, což trvá až půl roku, může dojít k dráždění nějakého nervového zakončení v té oblasti. Bolesti jsou však vzácné, spíše jde o jakési "divné pocity". Nepochybně byste se měla obrátit na svého operatéra, který nejlépe ví, jakým způsobem během operace postupoval a jaká mohou být rizika.
Srdečně Vás zdravím,
prim. MUDr. Vlastimil Víšek, CSc., plastický chirurg.
Bolesti nosu po operaci nejsou tak výrazné, nebývají časté. Nechte se vyšetřit operaterem, co se tam děje, on ví nejlépe, neboť to dělal a zná to "zevnitř". Zdraví Dr. Tomášek
Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.