Dobrý den,
jsem 13 měsíců po rhinoplastice a celou dobu mám rýmu. Stále mi teče z nosu, občas je i trochu krve. Na ORL mi doktor předepsal Avamys, ale nepomáhá to. Jaké jsou možnosti? Jde se rýmy zbavit bez další operace? Děkuji
Dobrý den,
Avamys je poměrně silný lék, obsahující kortikoidy, který snižuje zánět sliznice způsobený alergií. Pokud takto silný lék nepomáhá, pak potíže nejsou způsobeny alergií a takové léky byste neměla používat. Mohlo by pomoci vyšetření na ORL, aby se zjistila příčina. Jinak kortikoidy byste neměla používat delší dobu, jinak byste se jich již nedokázala zbavit..
S pozdravem
MUDr. Helena Singerová
Vážená paní, v této situaci doporučuji zjistit názor Vašeho operatéra, který by Vás měl poslat na ORL vyšetření, alespoň já bych takhle postupoval neboť se domnívám, že problém je asi v chronickém zánětu sliznice. Nemyslím, že by v tomto stavu jakákoli operační revize pomohla.
Držím Vám palce, prim. Dr. V. Víšek, CSc., CAN Clinic.
Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.