Keloid po otoplasticr

Terka_Fu_kova
27. 11. 2023 · Poslední odpověď: 5. 12. 2023

Dobrý den, v Dubnu jsem podstoupila otoplastiku. Která se bohužel nepovedla ucho které odstávalo odstává stále, dnes jsem byla na kontrole a plastik mi řekl že se mi udělaly keloidy a že by do uši už nerypal a nechal to tak protože mi nemůže zaručit že se to nezvětší, když jsem se zeptala co s těmi keloidy tak to prý mám masírovat 2x denně a vyříznutí nemá cenu protože by se prý udělali stejně znovu. Objednala jsem se do nemocnice na plastiku na konzultaci s jiným plastikem ale tam mi dali termín až na březen. Mohla bych poprosit o názor? Jsem zklamaná zaplatila jsem si za operaci dost peněz a zůstaly mi oči pro pláč, ucho stejně odstává dál a k tomu mám keloidy. Moc děkuji za odpovědi

Reklama

odpovědi (3)

Všechny odpovědi na tento dotaz pocházejí od kvalifikovaných lékařů

Dobrý den,
hojení jizev keloidní jizvou je velký problém a mnohdy ani odstranění keloidu to nevyřeší, naopak může se vytvořit znovu. Někdo má sklon k tomuto typu hojení a nezáleží na tom, jestli půjdete na korekci k jinému chirurgovi, riziko stále trvá. Pokud je keloid tak mírný jako máte vy, je lepší to nepokoušet a operací ho neodstraňovat.
S pozdravem
MUDr. Helena Singerová

2 adresy v Praha (kraj)

Dobrý den, zda se jedná o klidní jizvu může potvrdit histologické vyšetření. Hypertrofická jizva je léčitelná. Dále, s keloidními jizvami se setkáváme spíše na zadní straně boltce. Asi by to chtělo osobní konzultaci, aby Vás bylo možné vyšetřit.
Pěkný den,
MUDr. Jana Bartošková

2 adresy v Jihomoravský kraj

Dobrý den,
žel keloidní jizvy jsou jedním z největších rizik operace uší. Měla jste o tom být informována. Za keloidní jizvu nikdo nemůže, je to reakce organismu. Upřímně si myslím, že se nikomu nebude moc chtít s tím něco dělat. Je to opravdu velmi rizikové. Snad by se dala zkusit aplikace kortikoidů, jak by na to jizva reagovala.
S pozdravem

Ivo Menšík

Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.

Poradit pacientovi