Dobrý den, chtěla bych se zeptat ještě na něco. Mám 17 dní po zákroku a většina stěhů mi ještě zůstala ačkoliv mám vstřebávatelné. Je to normální ? Mohu nějak dopomoci tomu, aby se rychleji vstřebaly ? Děkuji za odpoveď
Dobrý den, každý šičí materiál má svůj jasně definovaný poločas "rozkladu" a proto záleží na lékaři jaký druh a typ šicího materiálu použil...za tuto dobu by již rána měla být zhojena, jizva natolik pevná, že lze stehy odstranit mechanicky než čekat na jejich "rozklad", od jisté doby mohou stehy dráždit v místě rány a způsobit více škody než užitku....urychlení vstřebávání možné není...., proto doporučuji navštívit chirurga, aby stehy odstranil, či se o to můžete pokusit sama, jestliže víte jak na to...
S pozdravem Lukáš Frajer
Otázka je o jaký materiál se jedná, v jaké je lokalitě, zda se jedná o sliznice, nebo kůži. Jaká je síla materiálu a rychlost vstřebání. Věda jde tak rychle dopředu, že zjišťuji, že je nejlepší regulovat si odstraňování sám a velice často situaci řeším právě použitím nevstřebalelného materiálu a využitím vnitřního postupu. Odstranění si pak reguluji sám v rámci kontrol z důvodů extrakce stehů. I já Vám doporučuji navštívit svého operatera, aby se o Vás postaral.... Zdraví Dr. Tomášek
Dobrý den, spontánní vyloučení vstřebatelných stehů trvá obvykle kolem 3 týdnů. Samozřejmě je možné tyto odstranit aktivně stejně jako nevstřebatelné, tedy vystřihnout. dr.Paděra
Vstřebatelné,neboli rozpustné stehy potřebují určitou vlhkost k uvolnění,v léto oblasti,pokud se za 3 týdny neuvolní je dobré odstrant.TOC
Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.