Co mám čekat bezprostředně po labioplastice? Jaká je doporučená pooperační péče? Kdy mě čeká pooperační kontrola?
Obecně: dodržovat zvýšenou hygienu, tuto provádět jemně. Bez fyzického dráždění, při menses nezavádět tampony, opravdu jemně a pomalu dosedávat na židli (při prudkém dosednutí může dojít k roztržení šití). Dále bez fyzického dráždění - spodní prádlo, tesné kalhoty,... Kontrola za týden až 2, stehy se začínají rozpouštět po asi 6 dnech a za 14 tam již nebudou
Je vhodná sprcha po každé toaletě, aby rána zůstala v čistotě. Denně sedací koupele v heřmánku či řepíku k podpoře hojení ran. Hodně větrat – tedy pokud možno zůstávat bez spodního prádla, žádné těsné kalhoty. Kontrola u lékaře cca 5. pooperační den, pokud dojde ke krvácivým komplikacím, pak dle dohody co nejdříve. Hojení cca 2 týdny.
Hezký den přeje, MUDr. Kamila Šormová
Dobry den, jsem 2 měsíce po labioplastice. Po opadnutí se mi objevila dírka na levém labiu... Pan doktor při kontrole říkal, že by to mělo srůst, ale nejsem tím vůbec jistá.. Prosím o radu, děkuji.
Jistě se to samo nezhojí a bude nutné chirurgické řešení.
Dr Svoboda
Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.