Proč není možné podstoupit labioplastiku v lokální anestezii?
Málo kdy se v názorech neztotožním se svým mladým kolegou Dr. Frajerem, avšak nyní nesdílím jeho názor. Labioplastiku jsem v celkové narkose prováděl jen jedenkrát - poprvé....
Při výkonu je nepříjemná jen toaleta, kdy se při plném vědomí musí celá krajina natřít desinfekcí, která sice nepálí, ale asi to moc příjemné není, pak příprava namalováním a vyměřením množství tkáně k odstranění. Je to vlastně jen manipulace. Pak jedno píchnutí do každého pysku a tlak při aplikaci. Po té už pacientka čeká, kdy bude výkon hotov. Pak se oblékne a jde domů ..... Já stehy odstraňuji, používám nevstřebatelné, které musím vytáhnout. Tkáň šiji vnitřním stehem, takže extrakce - vytažení stehu je jako když vytrhnu 3 chloupky na každé straně. Po zašití nevstřebatelnými stehy se mi tkáň lépe hojí.
Zdraví Dr, Tomášek
Bude to asi případ od případu. Provedl jsem labioplastik docela dost dokonce sem tam i nějaké poporodní trauma v lokální anestesii a pacientky si nestěžovaly. Určitě preferuji, když pacientky odejdou po svých, bez zbytečných sedací do žíly. Je to věc dohody, ale na druhé straně i zkušeností operatera.
Zdraví Dr. Tomášek
Nevím proč by to nebylo možné.Běžně to provádíme.
Dobrý den, výkon lze podstoupit v místní anestesii, ale může to být pro Vás dost nepříjemné. Výhodnější je zákrok podstoupit v analgosedaci. S pozdravem Pavel Horyna
Dobrý den, možné je provést operaci v lokálním znecitlivění, ale upřímně si myslím, že to je velký dyskomfort pro Vás i pro chirurga...toto místo je velmi citlivé a samotná aplikace lokálního anestetika je velmi nepříjemná, proto si myslím, že je vhodné tento výkon provést v krátké celkové anestezii(do 45 minut). Moje osobní zkušenost je taková , že cca 90 % mých klientek se nechá na tento výkon uspat a zbylých 10 % pak po výkonu říkají, že možná by to bylo lepší v CA...
S pozdravem....
Lukáš Frajer
Pekny den, u nas na klinike robime labioplastiku len v lokalnej anestezii, je to postacujuce. Je potrebna kratka , cca 4-5 hod. hospitalizacia.
Tesime sa na stretnutie u nas an klinike.
S pozdravom Esthetic
Z mých zkušeností hraje u této operace hlavní roli přirozený stud pacientky, proto je adekvátní přístup k pacientce u tohoto zákroku prioritou. Zákrok provádím v lokálním znecitlivění a mimo výhod uvedených kolegy (ambulantní provedení, absence rizik spojených s narkózou) považuji za výhodu možnost exaktní domluvy na výsledném tvaru labia s pacientkou při plánování resekce přímo na sále. Přestože všechny pacientky před tímto zákrokem v lokálním znecitlivění mají obavu, zda to nebude bolet při vlastním "umrtvování", nesetkal jsem se s žádnou pacientkou, která by této volby po zákroku litovala. Právě naopak, po zákroku pacientky hodnotí obavu z bolestivosti za neopodstatněnou. Zdravím Evžen Trupar
Vážená slečno,
labiopalstika je operace v delikátní oblasti. Jednoznačně preferuji u tohoto zákroku narkozu - jde o psychiku pacientky a pak - oblast je zasobena mnoha nervovými pleteněmi - aplikace lokálního anestika v této oblasti není nic příjemného. Ať již budete v narkoze nebo ne, žádná embolie nehrozí. Po labioplastice doporučuji ženám léčbu v rámci domácího léčení s možností časté sprchy po dobu 4-5 týdnů. Pak je možno provádět fyzicky nenáročnou činnost typu kancelářské práce.
Srdečně Vás zdravím,
prim. MUDr. Vlastimil Víšek, CSc., plastický chirurg.
Při labioplastice hrozí embolie asi tak jako by hrozila každému zdravému člověku kdekoliv a kdykoliv. Tedy toho bych se nebál. Celková anestesie je zbytečná aplikace léků, když jde operované místo prostě jen "umrtvit". Můžete jít hned domů a jste hned "in". Nemyslím, že je dobré dát vybrat pacientovi mezi lokální anestesií a narkosou. To je indikace pro zdravotníka, protože laik se nevyzná.
Zdraví Dr. Tomášek
Dobrý den. Zůstávají rizika, která plynou z vlastního operačního zákroku ( např. krevní výron, zánět, alergická reakce, apod.). JInak odpadají všechny život ohrožující komplikace, které s sebou přináší každá celková anestezie. Tedy i případná embolie. Jak dlouho byste měla být doma, to určí charakter Vašeho zaměstnání a pooperační průběh. Relativně velká část mých pacientek se vrací do práce za 1 den. Vždy jim však navrhuji alespoň 2-3 dny mít klid, pohodu a možnost zvýšené hygieny. Což je doma nejsnažší. Nashledanou, dr. Remeš
Labioplastikuprovádíme v 90% v lokální anesteze ev.doplněnou o sedaci.Po operaci pacientka odpočívá 3-4hod.na lůžku.Potom je odvezena domů dospělým doprovodem.Nevím proč je u některých kolegů averze vůči lokální anestezii,je to stejné jako třeba operace víček,také by laik řekl: píchat u oka?Pacientky snášejí výkon dobře.Důležitý je klid po operaci,aby se předešlo případnému krvácení.
Dobrý den,
Chci jít na Labioplastiku a vybírám kliniku. Jsem z Prahy, ale nevadí mi dojet. Moje otázky na lékaře jsou:
Je možné provést konzultaci v den zákroku? (Žiji v zahraničí)
Cenově kolem 10 000kč . 15 000kč v případě brzkého termínu v Praze. Těším se na Vaše odpovědi a snad brzy najdu kliniku.
Dobry den, u nas je mozne vysetreni rano pred vykonem a delame hned predoperacni vysetreni. Operace se provadi v narkoze a trva 40minut.Vykon stoji 15000,anestezie 3000 a interna taky 3000kc. Dr. Rohacova (Praha Gyncentrum)
Dobrý den, chtěla bych o mojí 14-tidenní dovolenou, která začíná 8.8.2016, podstoupit labioplastiku v lokální anestezii. Jsem z ústeckého kraje, a tak bych se tímto chtěla poptat na kliniku Ústí, Praha, ... Cenu si představuji max. do 15.000,-Kč. Předem děkuji za případné nabídky. Lucie M.
Vážená paní Lucie. Myslím si, že lepší je provádět labioplastiku v celkové anestezii a přes noc zůstat v nemocnici. Někdy může dojít k velmi výrazným otokům a je dobré tento stav zachytit ještě před propuštěním. Je to samozřejmě věc názoru konkrétního pracoviště.
U nás v Rakovníku vyjde labioplatika včetně předoperačního vyšetření na 8400 + 200 Kč první konzultace. Operujeme klasicky skalpelem a elektrochirurgickými nástroji
Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.