Dobrý den, nechala jsem si dělat labioplastiku s maximální minimalizaci “malych” stydkych pysku (kvůli komplexu). Od te doby trpím častými záněty po koupání na koupalisti a snadným prochladnutim. Asi 2-4 do roka mám léky (i antibiotika) na zánět delohy, infekci močových cest nebo kvasinky... dříve jsem na to vůbec netrpěla. Je možné ze stydké pysky mají vlastně chránit a při jejich odstranění jsem více náchylná k všemožným bakteriím? Jestli to tak je, tak me na to nikdo neupozornil, čehož dost lituji.. Snad to pomůže dalším při rozmyšleni. Co byste v tomto případě prosím doporučili? Dá se něco vlastně dělat?
Děkuji předem.
Podstatná redukce malých stydkých pysků, případně jejich chybění není s velkou pravděpodobností příčinou Vašich obtíží. Studie, které se zabývaly tímto stavem vzniklým jak operací tak vývojově, neprokázaly zvýšenou incidenci zánětů pochvy, či dalších částí pohlavního ústrojí. Je možné, že v rámci hojení došlo k zánětu pochvy. Pochva je náchylná k zánětům a je zde dosti velká tendence ke vzniku zánětu chronického, který se velmi obtížně léčí. Ve Vašem případě bych doporučil dlouhodobou léčbu, aby se obnovila poševní imunita.
Dobrý den,
zmíněné potíže nemají s labioplastikou souvislost.
S pozdravem
MUDr. Hana Skeřilová
Klinika YES VISAGE
Dobrý den,
tyto popisované potíže s labioplastikou nesouvisí. Spíše souvisí s nekvalitní vodou v koupališti a prochladnutím po koupání. Pokud na toto trpíte, po vykoupání byste se měla převléknout do suchých plavek, abyste neprochladla.
S pozdravem
MUDr. Helena Singerová
Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.