Labioplastika a časté záněty, infekce

Tina11
13. 6. 2021 · Poslední odpověď: 2. 2. 2022

Dobrý den, nechala jsem si dělat labioplastiku s maximální minimalizaci “malych” stydkych pysku (kvůli komplexu). Od te doby trpím častými záněty po koupání na koupalisti a snadným prochladnutim. Asi 2-4 do roka mám léky (i antibiotika) na zánět delohy, infekci močových cest nebo kvasinky... dříve jsem na to vůbec netrpěla. Je možné ze stydké pysky mají vlastně chránit a při jejich odstranění jsem více náchylná k všemožným bakteriím? Jestli to tak je, tak me na to nikdo neupozornil, čehož dost lituji.. Snad to pomůže dalším při rozmyšleni. Co byste v tomto případě prosím doporučili? Dá se něco vlastně dělat?

Děkuji předem.

Reklama

odpovědi (3)

Všechny odpovědi na tento dotaz pocházejí od kvalifikovaných lékařů

Podstatná redukce malých stydkých pysků, případně jejich chybění není s velkou pravděpodobností příčinou Vašich obtíží. Studie, které se zabývaly tímto stavem vzniklým jak operací tak vývojově, neprokázaly zvýšenou incidenci zánětů pochvy, či dalších částí pohlavního ústrojí. Je možné, že v rámci hojení došlo k zánětu pochvy. Pochva je náchylná k zánětům a je zde dosti velká tendence ke vzniku zánětu chronického, který se velmi obtížně léčí. Ve Vašem případě bych doporučil dlouhodobou léčbu, aby se obnovila poševní imunita.

2 adresy v Jihomoravský kraj

Dobrý den,
zmíněné potíže nemají s labioplastikou souvislost.

S pozdravem
MUDr. Hana Skeřilová
Klinika YES VISAGE

Dobrý den,
tyto popisované potíže s labioplastikou nesouvisí. Spíše souvisí s nekvalitní vodou v koupališti a prochladnutím po koupání. Pokud na toto trpíte, po vykoupání byste se měla převléknout do suchých plavek, abyste neprochladla.
S pozdravem
MUDr. Helena Singerová

2 adresy v Praha (kraj)
Reklama

Najít další otázky

Podobné dotazy

Labioplastika
3 odpovědi, nejnovější odpověď: 2. 2. 2022
Labioplastika
6 odpovědí, nejnovější odpověď: 28. 7. 2012
Labioplastika
1 odpověď, nejnovější odpověď: 15. 2. 2024
Labioplastika
1 odpověď, nejnovější odpověď: 6. 9. 2024
Labioplastika
4 odpovědi, nejnovější odpověď: 15. 6. 2020
Labioplastika
2 odpovědi, nejnovější odpověď: 13. 3. 2014
Labioplastika
4 odpovědi, nejnovější odpověď: 29. 11. 2009
Labioplastika
7 odpovědí, nejnovější odpověď: 22. 3. 2022
Chirurgie ruky
1 odpověď, nejnovější odpověď: 19. 5. 2023
Zvětšení prsou
3 odpovědi, nejnovější odpověď: 30. 5. 2022

Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.

Poradit pacientovi