Dobrý den, před pěti dny jsem podstoupila labioplastiku. Po operaci mi vyčnívá kopucka, jelikož mám klitoris po operaci ještě porad dost natekly. Přímo pod kopuckou a trochu i na ni se mi ale objevil hnis. Nevím, jak tedy postupovat. Mám se snažit hnis odstranit a mazat betadine masti nebo raději navštívit lékaře? Případně co lékař by musel podniknout. Měla a mám kopucku šílene citlivou, takže jakýkoliv dotek je hodne nepříjemný. Hojení na ostatních místech je v pořádku. Moc dekuji za radu! :)
dobrý den, pokud je "hnis" přímo na operační ráně, nejspíše se jedná o odbarvený stroupek. V místech, kde je vlhko se klasický stroupek , který znáte z kůže odbarví a má žlutou nebo bílou barvu a vypadá jako hnisavý povlak. Pokud je však "hnis" opravdu tekutý a vytéká z rány, pak byste měla určitě mazat betadinou a navštívit lékaře, který vám asi dá ATB. S pozdravem MUDr. Radek Poláček
Dobrý den,
zvýšená citlivost a otok je běžná součást v pooperačním režimu po labioplastice.
Dodržujte zavedený režim od Vašeho operatéra. Výskyt hnisu na ráně lze zhodnotit jen osobně. Doporučuji obrátit se na pracoviště, kde jste výkon podstoupila.
Zdravím Vás
Tomáš Ventruba V–Clinic
Dobrý den.
Pokračujte s Betadine mastí a navštivte svého lékaře. Osobní kontrola je vždy nejlepší.
Hezký den přeji.
MUDr.Tomáš Beneš, Formé clinic, Praha
Dobrý den,
pokud je nějaký problém hojení, měla byste se dostavit na kontrolu ke svému chirurgovi, aby bylo možné vše vyčistit a tím i uklidnit.
S pozdravem
MUDr. Helena Singerová
Plastický chirurg
Praha 2
Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.