Prasklý steh a otevření rány

Anonymní
hortenzie
17. 6. 2010 · Poslední odpověď: 24. 9. 2019

Zdravím Vás, před třemi týdny jsem byla na labioplastice. Na jedné straně se mi cca po 10 dnech od operace rána částečně otevřela (zřejmě prasklý steh). Mám vstřebávací stehy. Nyní je na tomto místě otvůrek zhruba 4 mm dlouhý. Můj operatér v rámci kontroly řekl, že se to časem "zatáhne". Chci se zeptat, jaké jsou možnosti se s tímto drobným nedostatkem vyrovnat. Zda by se to mohlo zacelit a po jaké době, zda to časem bude méně patrné, či zda se musí k něčemu dalšímu přistoupit.

Předem děkuji za reakce.

Reklama

odpovědí (9)

Všechny odpovědi na tento dotaz pocházejí od kvalifikovaných lékařů

Dobrý den, s tím bych nesouhlasil. Pokud vznikne defekt z důvodu dehiscence, tedy nerovnost, podle mě tato je natrvalo. Odstranit se dá pouze opětným sešitím defektu. dr.Paděra

Vážená slečno,

pokud rozestup rány, tedy defekt, není velký, nechává se to místo zahojit spontánně. Tedy jen zvýšenou hygienou, která je prevencí vstupu infekce. Pokud je defekt vetší, obvykle je nutno ho znovu sešít. O tom musí rozhodnout operatér. Po zhojení probíhá pak ještě projizvování onblasti. Toto jizvení je většinou ukončeno asi po půl roce. Teprve tehdy je možno, v případě nutnosti, uvažovat o nějaké korekci. Doporučuji Vám tedy akceptovat názor operatéra a definitivní hodnocení operace provést až za cca půl roku.

Srdečně Vás zdravím,
prim. MUDr. Vlastimil Víšek, CSc., plastický chirurg.

3 adresy v Jihomoravský kraj, Praha (kraj), Ústecký kraj...

Dobrý den,

vyčkala bych zad dojde k zahojení, pakliže ne kontaktujte operatéra, určitě Vám vyjde vstříc.

zdraví dr. Stratilová

Dobrý den,

dle názoru našich plastických chirurgů je nutná osobní konzultace, kde by mohli stav ohodnotit a adekvátně poradit. Tato vstupní konzultace stojí 300,-Kč. Pro objednání konzultace jsme Vám kdykoliv k dispozici.

S přáním hezkého dne za Kliniku GHC

Markéta Koňaříková
Client Care Manager
Klinika GHC

Zdravím a přeji dobré zahojení, dehiscence 4 mm se může zahojit docela dobře, ale jisté to samozřejmě není. Posouzení je vhodné až cca za 6 týdnů po zákroku.

Hezký den Dr. Pícha

Plné zpevnění jizvy trvá 5-6 týdnů. Tedy v současné době k dalšímu rozšíření defektu může dojít. Paděra

Sama vidíte, že názory lékařů jsou různé. Šance je jistě vždy, ale uváděná velikost - 4mm, vlhké prostředí a dráždění této krajiny podle mě vylučuje spontánní zhojení defektu. Uvádíte kruhový otvor, tedy pravděpodobně byl zákrok proveden metodou klínovité excise. Nevím jak daleko je otvor od okraje labia, ale je možné i postupné prasknutí zbývajícího mostu při okraji labia a zvětšení defektu. Ale mohu se i mýlit, což bych Vám přál. Ale bohužel jsem v tomto skeptik. I já bych se rád dozvěděl, jak pokračuje hojení. dr. Paděra

Dobrý den. Rád bych se dozvěděl, jestli opravdu došlo ke spont. zhojení. Jestli se jedná opravdu o otvor, který probíhá celou tloušťkou labia, tak by to bylo poprvé. Kolega Paděra má pravdu. Nashledanou, dr. Remeš

Dobrý den,
nebojte se, Váš operatér má pravdu. Skutečně, ve většině případů se "otvůrky" uzavřou samovolně. Krásný den, Dr. Justan

2 adresy v Jihomoravský kraj
Reklama

Najít další otázky

Podobné dotazy

Labioplastika
4 odpovědi, nejnovější odpověď: 19. 5. 2020
Laserová dermatologie
1 odpověď, nejnovější odpověď: 26. 7. 2018
Abdominoplastika
3 odpovědi, nejnovější odpověď: 15. 6. 2011
Modelace prsou s augmentací (pomocí prsních implantátů)
3 odpovědi, nejnovější odpověď: 11. 5. 2023
Obřízka
3 odpovědi, nejnovější odpověď: 13. 1. 2015
Obřízka
3 odpovědi, nejnovější odpověď: 15. 2. 2014
Korekce jizev
3 odpovědi, nejnovější odpověď: 31. 8. 2021
Obřízka
2 odpovědi, nejnovější odpověď: 9. 12. 2022
Obřízka
Žádné odpovědi
Labioplastika
5 odpovědí, nejnovější odpověď: 31. 3. 2015

Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.

Poradit pacientovi