Křivý úsměv

Anonymní
jjanicka25
19. 12. 2009 · Poslední odpověď: 22. 12. 2009

Dobrý den, je mi 19 let. Trápí mne jeden problém. Když se do široka usměji, tak je vidět, že mám křivé rty. Když jsou rty v klidu, tak žádné zakřivení není vidět. Pravá část rtů je trochu spadlá dolů. Tento problém mám také u pravého oka...Obočí mám trochu spadlé. Je zde možná nějaká "horší" asymetrie obličeje? Jak je toto možné řešit, a odstranit všechny možné "závady". Mockrát děkuji za odpověď...

Reklama

odpovědi (4)

Všechny odpovědi na tento dotaz pocházejí od kvalifikovaných lékařů

Vážená slečno,

bohužel, zatím jsme nedospěli do éry StarTreku a pokud operujeme, vždy zanecháváme po sobě stopy v podobě jizev. Navíc každá operace je zatížena teoretickým rizikem komplikací. Lidský organizmus není Lego, něco sestavíte a když se to nelíbí, tak se to udělá jinak. Takto k operacím nelze přistupovat. Smyslem operace je změnit stav, který je značně nevyhovující, neoperují se relativně banální věci. Váš problém možná spočívá v nesprávné inervaci jednotlivých oblastí. Doporučuji Vám navštívit neurologa, ten by případně mohl navrhnout některé cviky, které by v rámci obličejové rehabilitace stav zlepšily. Obávám se, že by kosmeticko - estetické operace na Vašem obličeji nepřinesly žádoucí efekt.

Srdečně Vás zdravím,
prim. MUDr. Vlastimil Víšek, CSc., plastický chirurg.

3 adresy v Jihomoravský kraj, Praha (kraj), Ústecký kraj...

Dobrý den, pokud je Váš obličej v klidu symetrický, tedy je otázka, zda je vhodné provádět operaci, když se asymetrie projeví pouze při mimice. Zde je riziko, že symetrie bude při mimice a v klidu se naopak vytvoří asymetrie. Což není cílem plastické chirurgie. dr.Paděra

Mrzí mne to, ale tak daleko medicína není. Pravděpodobně je to u Vás, jako u mnoha jiných asymetrie funkce nervů a s tím se dělat nic nedá. Nevěřte komukoliv, kdo slíbí, že to spraví. Zdraví Dr. Tomášek

Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.

Poradit pacientovi