Dobrý den, v jizvě (možná těsně vedle, to nepoznám) se mi udělal tento útvar, viz fotografie. Jedná se o špatně hojenou jizvu, tukovou bulku nebo něco jako ječné zrno? Nechci jizvu příliš natahovat tak se mi to špatně fotí. Místo je i lehce oteklé ale ne až tak bolestivé. Při otevřeném oku "vystupuje" z ohybu víčka a je vidět i tak, dělá jakoby kožní val. Děkuji za rady. Případně zda se s tím dá něco dělat. Jsem 5,5 týdne po operaci.
Dobrý den,
měla byte jít na kontrolu ke svému chirurgovi. Je to milium, které se dá odstranit ambulantně.
S pozdravem
MUDr. Helena Singerová
Vážená paní, k problému by se měl především vyjádřit Váš operatér. Dle fotografie to vypadá na přítomnost cyst v jizvě, případně operačním poli. Pokud to tak je, cysty by se měly měly malým výkonem v lokální anestezii odstranit, a to ve fázi, kdy tam ještě nevznikl zánět. Poslední slovo musí mít Váš lékař.
Srdečně vás zdravím, prim. Dr. V. Víšek, CSc., CAN Clinic.
Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.