Dobrý den. Pár let zpět jsem podstoupila blefaroplastiku. Vzhledem k tomu, že jsem měla dost pokleslá horní víčka, nikdy jsem si nevšimla, že mám asymetrické oči. Uvědomuji si, že obličej nikdy není zcela souměrný. Když jsem byla u svého plastického chirgurga, řekl mi, že takové malé vady se těžce korigují. Jde o genetickou vadu, protože pravé oko, které je více otevřené, nelze úplně dovřít. Mně to ale vadí a chci s tím něco udělat...
Chtít můžete, otázka je, zda to půjde. Jak píše prof. Dušková, musí se to vidět. Určitě se obraťte s takovýmto problémem na ATESTOVANÉHO PLASTICKÉHO chirurga se zkušenostmi v této problematice. Ideální je investovat do konsultací na více pracovištích.
Můžete se stavět také u nás.
Na konsultaci se můžete objednat , nebo na našem objednávkovém formuláři našeho webu - zavoláme pak sami.
Zdraví MUDr. Tomášek, plastický chirurg,
Vyjadřujte se, prosím, ke kvalitě našich odpovědí…
Dobrý den, to bohužel z fotografie, která spíše hovoří ve váš prospěch nezjistíme ... nutná je osobní konzultace s lékařem.
MUDr. Pavel Hlava
bez osobního vyšetření vám asi nikdo nebude umět solidně odpovědět , přeji hezký den prof dušková
Dobrý den. Myslíte, že se na pravém oku jedna o rozestup rány? Půjde s tím něco udělat? Nebo je ještě nějaká šance, že to dopadne dobře? Jsem nešťastná, jak je každé oko jiné. Děkuji
Dobrý den, v tuto chvíli je nutné vyčkávat na plné zhojení. Plný estetický efekt se dostavuje v řádu měsíců. V případě, že budete s výsledkem nespokojená, pak je možná pouze reoperace.
Doporučujeme vždy provedení profesionálem, plastickým chirurgem.
Dobrý den, v lednu jsem byla na blepharoplastice horních víček - upravila se asymetrie, ale bylo mi odstraněno příliš mnoho kůže právě tam, kde jsem nechtěla. Je možné aplikovat kyselinu hya. do těchto míst? Dále vzhledem k tomu, že mé zevní koutky očí míří hodně dolů (mají takovou tmavou rýhu), spodní víčka jsou propadlá... je možná aplikace výplně a tím „pozvednout" tuto konturu? Nechci nijak výrazně zvedat obočí a nevím, zda jde případně povytáhnout spánkovou oblast a tím i zevní koutky očí. Raději bych se ale ještě pár let takto radikálním zákrokům vyhnula... Případně ještě dotaz, zda je možné nějak zesvětlit kůži pod jizvou na víčkách - zhnědla (a to jsem dávala celý rok pozor na slunce), ač jizva je světlá. Moc prosím o názory - padající zevní koutky očí mě opravdu trápí a ubírají na vzhledu.
Dobrý den,
Bohužel je potřeba si uvědomit, že velice často může dojít, a taky dochází, ke špatné diagnóze. To, že někdo má relativní nadbytek kůže v oblasti horních víček neznamená vždy, že je nutné provádět blefaroplastiku – někdy je naopak nutné pozvednout obočí. Na to se často zapomíná a obě operace lze přitom provést společně – operace horních víček a plastika obočí tzv. brow lift.
Doplňování je vždy velice problematické, zejména pokud se jedná o zevní část víček. Obzvláště zde se právě může jednat o problematiku padání obočí. Proto je tolik důležité absolvovat konzultaci a řádně zhodnotit, kdy a jaký problém nastává – je-li to poloha obočí, které klesá, nebo je-li to již pokles celého čela, což také nebývá úplně výjimečné apod.
Mnohé věci se samozřejmě dají řešit, ale je třeba vždy osobní setkání a konzultace, kdy si lékař tzv. „ošahá“ celé čelo. Pochopitelně že i zde záleží na věku pacientky, a také na kvalitě kůže. Někdy je potřeba nejdříve zlepšit samotnou kvalitu kůže, což se dá provést i lokálně různými procedurami.
Rád Vás, v případě zájmu, přivítám na naší klinice a můžeme společně projít všechny možnosti, které se nabízí. Rád Vám vše vysvětlím, stačí si jen domluvit termín konzultace se mnou.
Budeme se těšit na Vaši návštěvu !
S přátelským pozdravem,
MUDr. Patrik Paulis
Plastický chirurg, vedoucí lékař kliniky ABClinic Art & Beauty
Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.