Dobry den,chtela bych znat nazor jineho lekare. Jsem 7 tydnu po operaci hornich vicek. Na jednom oku se mi udelala nepekna jizva. Mam pres tu jizvu takovy previs,ktery mi i zpusobuje asymetrii oka. Takze jedno vicko vypada mensi. Jsem z toho nestastna. Doktor mi rekl,ze je to hypertroficka jizva a,ze mam stale delat tlakove masaze jeste 2-3 mesice. Bojim se,ze uz to tak zustane. Existuje třeba nejaka mast,vhodna na jizvu na oku a ktera by podporila hojeni teto jizvy,nebo je mozny laser? Dekuji za odpoved
DOBRÝ DEN, VAŠE JIZVY PO OPERACI HORNÍCH VÍČEK JSOU JEŠTĚ VELMI NEZRALÉ. VHODNOU MASTÍ K MASÁŽÍM JE VITA-POS OČNÍ MAST, PROMASTÍ POKOŽKU A ZJEMNÍ JIZVU. JIZVY ZRAJÍ MINIMÁLNĚ PŮL ROKU, ZA SLUNNÝCH DNŮ JE VHODNÉ JE CHRÁNIT ANTI-UV FAKTOREM A SLUNEČNÍMI BRÝLEMI.SJ
Dobrý den,
sedm týdnů po výkonu je skutečně příliš brzy na nějaké finální hodnocení. Jizva zraje podstatně déle a odstup 2-3 měsíců se mi jeví jako rozumný. Osobně se nedomnívám, že by byla nějaká mast schopna něco změnit. Laser určitě zkuste.
S pozdravem
Ivo Menšík
Dobrý den,
lékař vám dal správné instrukce, provádějte masáže, jizvy se mohou hojit různě, jizvy zde zůstanou vždy, ale nebudou tak nápadné, pomocí masáží zesvětlají a změknou.
Opatrujte se
S pozdravem
MUDr. Helena Singerová
Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.