Hypertroficka jizva po operaci hornich vicek

Verunka1234
8. 3. 2024 · Poslední odpověď: 12. 3. 2024

Dobry den,chtela bych znat nazor jineho lekare. Jsem 7 tydnu po operaci hornich vicek. Na jednom oku se mi udelala nepekna jizva. Mam pres tu jizvu takovy previs,ktery mi i zpusobuje asymetrii oka. Takze jedno vicko vypada mensi. Jsem z toho nestastna. Doktor mi rekl,ze je to hypertroficka jizva a,ze mam stale delat tlakove masaze jeste 2-3 mesice. Bojim se,ze uz to tak zustane. Existuje třeba nejaka mast,vhodna na jizvu na oku a ktera by podporila hojeni teto jizvy,nebo je mozny laser? Dekuji za odpoved

Reklama

odpovědi (3)

Všechny odpovědi na tento dotaz pocházejí od kvalifikovaných lékařů

DOBRÝ DEN, VAŠE JIZVY PO OPERACI HORNÍCH VÍČEK JSOU JEŠTĚ VELMI NEZRALÉ. VHODNOU MASTÍ K MASÁŽÍM JE VITA-POS OČNÍ MAST, PROMASTÍ POKOŽKU A ZJEMNÍ JIZVU. JIZVY ZRAJÍ MINIMÁLNĚ PŮL ROKU, ZA SLUNNÝCH DNŮ JE VHODNÉ JE CHRÁNIT ANTI-UV FAKTOREM A SLUNEČNÍMI BRÝLEMI.SJ

Dobrý den,
sedm týdnů po výkonu je skutečně příliš brzy na nějaké finální hodnocení. Jizva zraje podstatně déle a odstup 2-3 měsíců se mi jeví jako rozumný. Osobně se nedomnívám, že by byla nějaká mast schopna něco změnit. Laser určitě zkuste.
S pozdravem

Ivo Menšík

Dobrý den,
lékař vám dal správné instrukce, provádějte masáže, jizvy se mohou hojit různě, jizvy zde zůstanou vždy, ale nebudou tak nápadné, pomocí masáží zesvětlají a změknou.
Opatrujte se
S pozdravem
MUDr. Helena Singerová

2 adresy v Praha (kraj)
Reklama

Najít další otázky

Podobné dotazy

Laserová dermatologie
1 odpověď, nejnovější odpověď: 19. 7. 2022
Operace očních víček
3 odpovědi, nejnovější odpověď: 19. 3. 2024
Operace horních víček
3 odpovědi, nejnovější odpověď: 25. 4. 2023
Operace horních víček
7 odpovědí, nejnovější odpověď: 7. 12. 2014
Operace horních víček
5 odpovědí, nejnovější odpověď: 8. 3. 2016
Operace očních víček
4 odpovědi, nejnovější odpověď: 30. 7. 2022
Operace horních víček
2 odpovědi, nejnovější odpověď: 10. 2. 2021
Operace horních víček
10 odpovědí, nejnovější odpověď: 17. 11. 2013
Operace horních víček
5 odpovědí, nejnovější odpověď: 19. 11. 2021
Operace očních víček
1 odpověď, nejnovější odpověď: 18. 11. 2024

Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.

Poradit pacientovi