Výrůstky pod očními víčky u 2letého dítěte

pavcinka
6. 4. 2014 · Poslední odpověď: 8. 4. 2014

Dobrý den, mojí 2,5 leté dceři se udělaly pod spodními víčky bulky, nejprve na jednom očičku, později i na druhém a pak i na horním víčku ve vnitřní části víčka. Vůbec na nic si nestěžuje, očička jí nebolí, žádný hnis nebo něco podobného jí z očiček neteče. Už to trvá asi měsíc, spodní bulky jsou hodně tvrdé. Praktická lékařka se za svoji praxi s něčím takovým dosud nesetkala a ani oční lékařka nedokáže stanovit diagnózu. Můžete mi, prosím, poradit, o co by mohlo jít? Přikládám fotografii.

Reklama

odpovědí (5)

Všechny odpovědi na tento dotaz pocházejí od kvalifikovaných lékařů

Dobrý den,

právě jsem konzultovala Váš problém s Naším panem doktorem, ten by jako první nejprve vyloučil alergii a poté nechal udělat magnetickou rezonanci, kde by se zjistilo, bez píchání a řezání, co pod tím vaše holčička vlastně má a co by se s tím dalo dělat.
Držíme vám palce, ať se malá brzy uzdraví!

Hezký den přeje Tým Formé Clinic

Myslím, že není třeba Vaší princeznu traumatizovat nějakým focením. Pravda je, že nějakou diagnostiku udělat musíte. Hlavně to řeště přez zkušené oftalmologické pracoviště. Primář z Kolínské nemocnice, pokud Vím, by mohl pomoci. Zkuste to tam. Nebo pak v Motole na dětském očním odd.(tam on, tuším , také pracoval)
Držím palce
Zdraví MUDr. Tomášek, plastický chirurg,
vedoucí lékař Centra estetické plastické chirurgie DaTOM

Vyjádřete se, prosím, ke kvalitě našich odpovědí...

Dobrý den,

když se podíváte na vnitřní stranu víčka (odklopíte spodní víčko) je tam zarudnutí případně nějaký problém? Zkuste vyfotit a zaslat.

S pozdravem Dr. Helena Reisingerová

Klinika Mediestetik, ***************

Ano, teď již bouličky vidím,

mohlo by se jednat o zvětšené žlázky v okolí oka.

MUDr.Tereza Gabryšová dermatolog kliniky GHC Praha

Dobrý den,

ale já nic nepatřičného na fotografiích nevidím.

MUDr.Tereza Gabryšová dermatolog kliniky GHC Praha

Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.

Poradit pacientovi