Dobrý den,mám u konečníku kožní řasu,nevím jaký je odborný název,je to hemoridech.Je to cca 3mm občas to jde zatlačit do konečníku ale většinou to vyleze a svědí,jakoby stahuje kůži.Jeden doktor mi řekl že by to ufiknul a zaživo,protože umrtvením to oteče a špatně se to stříhá.Nějak to nepochopím že zrovna u konečníku by to šmiknul bez umrtvení.Druhý doktor mi navrhoval laser s lehkým uspáním,ale všude čtu že se to nesmí namáčet,tak si nedovedu představit po stolici nejít si konečník sprchnout.Co byste mi doporučili vy?Je to jakoby směrem u kostrče takový malinký cancourek,který i občas otekl,a bolel.Děkuji
Dobrý den,
abych Vám mohl odpovědně poradit musel bych Vás vyšetřit,jste-li však z Moravskoslezského kraje, můžete i tam vyhledat proktologa ,který Vám jistě dobře poradí.Může se jednat o drobný slizniční výhřez, nebo strážný výčnělěk po předchozích trhlinách řitních ,nebo skutečně jen kožně-slizniční duplikaturu.Je však otázka,zda při velikosti,kterou uvádíte, je třeba situaci chirurgicky radikálně řešit.
MUDr.Zbyněk Dvořák
Chirurgicko-proktologická ordinace
Senovážné nám. 22,Praha 1
Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.