Mám letou dceru,má hemangiom na pravé straně nosu cca 1cm,po absolvování mnoha vyšetření /FN Brno Mudr. Fáberová, plas. chr. Pha Mudr. Moidlová konče na nemocnici Motol-kožní,onkologie a ORL,nám byla doporučena est,chir. Vinohrady/ A L E :dcera má hemangiom vystoplý,tmavý,udělal se jí během prvního měsíce co byla na světě,do asi tak 6 měsíců vyrostl do této velikosti 1 cm,názory se různí,jelikož je prý v regresi jedni radí odstranit druzí zapřísáhle tvrdí vyčkat,že tento hemangiom se ztrácí a ten co ona má tak až 6 let,zajímalo by mě /jelikož jsem trvala na odstranění/protože je v obličeji a příští rok jí chci dát do školky_ jestli tedy odstranit,nebo vyčkat. Je to moje noční můra.Po konzultaci s prof. Kabelkou který asi má větší operace mi byly doporučeny právě Vinohrady a tak nevím jestli vyčkat,nebo odstranit,máte někdo zkušenosti_? Případné rady uvítám na **************
Dobrý den, jednoznačně doporučuji vyčkat. U 90% dětí hemangiomy mizí spontánně do deseti let věku. Srdečně zdravím.
Dobrý den,
vzhledem k tomu, že se jedná o oblast obličeje a taková operace vždy znamená jizvu, pak bych se přiklonil ke skupině doporučující vydržet. Pokud by se neztratil do 5 let, pak bych operoval. Hlavně kvůli dceřině psychice. V tomto věku je již obličejová partie větší a nehrozí tak velký tah v jizvě jako v současné době.
V případě jakýchkoliv dotazů nás neváhejte kdykoliv kontaktovat.
Přeji krásný zbytek dne a jsem s pozdravem.
MUDr. Vladimír Korda, Ph.D.
Oční klinika OFTEX
Pardubice
--------------------------------------------------------
tel.: *************
Dobrý den, vyplatí se jednoznačně vyčkat, pokud nejsou komplikace charakteru krvácení či zánětu hemangiomu. S pozdravem PH.
Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.