Odstraneni letitych strii

Jan92
11. 8. 2020 · Poslední odpověď: 23. 8. 2020

Dobry den,

jiz od puberty se mi zacly tvorit strie a trva to do mych nynejsich 27 let. Zacly mi na boku, nasledne pod pupikem a od te doby se stale rozsiruji a zvetsuji. Nektere jiz dosahuji urovne prsou, tedy desitky cm dlouhe. Nasledne se strie zacly tvorit i kolem prsou, v podpazi, zkratka nezastavitelny proces, ktery se stale rozsiruje.

Podstoupil jsem nedavno konzultaci s dermatolozkou, ktera mi uprimne rekla, ze osetreni strii je velkym uskalim a laser, ktery se obvykle pouziva, bohuzel moc nepomaha. At necekam nic, jak to rict, zazracneho. Pomuze to jen tak okolo zhruba 10-30 %, co se tyce viditelnosti. Nakonec probehlo tedy testovaci osetreni dvou cerstvych strii v podpazi s tim, zda uvidime nejakou zmenu a aby to nebyl zbytecne drahy proces vzhledem k memu poctu strii. Bohuzel po 2 mesicich zakroku musim zatim potvrdit slova pani doktorky a konstatovat, ze nevidim zadnou zmenu osetrovaneho mista. Pocitam, ze zadne velke zmeny jiz nenastanou.

Muj dotaz bych rad polozil spise na dalsi metody, zda existuji jeste nejake moznosti, jak se o to pokusit. Docetl jsem se, ze lze strie odstranit i napriklad chirugicky odstranenim poskozene kuze, nektere kliniky zkousi i kombinace ruznych laseru. Existuje nejake ucinne reseni, jak strie zredukovat na viditelnosti? Pripadne pokud by mi nektera klinika zde nabidla konzultaci k reseni meho problemu, budu rad. Fotky mohu dodat. Jsem z Prahy 14.

Moc dekuji, Jan R.

Reklama

odpověď (1)

Všechny odpovědi na tento dotaz pocházejí od kvalifikovaných lékařů

Dobrý den, Jan
Na základě toho, co popisujete, je hlavním problémem to, že oblasti jizev nevyvíjejí dostatek kolagenu. Lasery v tomto smyslu by opravdu nepomohly.
Mým přístupem je kombinovat mezoterapii s oxidem křemičitým, kyselinou hyaluronovou, vitamíny a aminokyselinami a radiofreciencí, aby se znovu aktivovala produkce kolagenu a snížily se strie.
Pokud máte zájem o bezplatnou konzultaci, napište mi.

Dr Alberto Leguina-Ruzzi MD PhD
5
(48)
Praha
Reklama

Najít další otázky

Podobné dotazy

Odstranění strií
6 odpovědí, nejnovější odpověď: 12. 2. 2014
Odstranění strií
4 odpovědi, nejnovější odpověď: 6. 5. 2020
Odstranění strií
7 odpovědí, nejnovější odpověď: 7. 2. 2014
Odstranění strií
2 odpovědi, nejnovější odpověď: 14. 5. 2019
Odstranění strií
6 odpovědí, nejnovější odpověď: 30. 1. 2014
Odstranění jizev laserem
2 odpovědi, nejnovější odpověď: 30. 4. 2008
Odstranění strií
4 odpovědi, nejnovější odpověď: 30. 1. 2014
Odstranění jizev laserem
3 odpovědi, nejnovější odpověď: 12. 12. 2008
Odstranění strií
12 odpovědí, nejnovější odpověď: 24. 1. 2019
Mikrodermabraze
3 odpovědi, nejnovější odpověď: 19. 5. 2013

Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.

Poradit pacientovi