Přeji krásný slunečný den, Před 9 měsíci se mi povedlo omylem na sebe v létě vylít trošku šťávy z citrónu. Den poté se mi na kůži objevily ošklivé spálené fleky. Bohužel během těch 9 měsíců neprošly žádnou viditelnou změnou a jsou pořád velmi viditelné (na fotkách méně, naživo mnohem více). Mám skvrny na břichu (viz foto) a bohužel mnohem většího rozsahu ještě na stehnech. Ráda bych se dozvěděla, jaké možnosti mi estetická medicína nabízí při jejich odstranění a zda máte někdo zkušenosti s pacientem se stejným problémem. Děkuji
Dobrý den, variant odstranění je více, ale to neznamená, že to půjde snadno. V nabídce jsou depigmentační krémy, lasery, chemický peeling, mezoterapie s microneedlingem. Finančně je pro Vás samozřejmě nejvýhodnější varianta krémů, ale chce to čas, pravidelnost aplikace a ne vždy to funguje dle představ. Na tuto větší plochu by byl vhodný chemický peeling s kyselinou trichloroctovou. I další dvě varianty jsou možné. Záleží na Vás.
S pozdravem MUDr. Martina Zlínská
AURUM AESTHETIC CLINIC
Dobrý den ,
nemáte přiložené fotografie.
Až dle lokálního nálezu lze nastínit léčebný postup .
S pozdravem
Hlavatá Stružínská M.
Dobrý den,
Myslím, že fota jste zapomněla připojit, nějak je tam nevidím. Obecně, stopy tohoto typu se obvykle na těle hojí hůře než v obličeji. Nevím, zda skvrny jsou červené či pouze pigmentované či obojí, není jasné, jak vypadá kůže celkově. Nezlobte se, ale nedá se k tomu nic říci. Nejlepší by byla konzultace na nějakém pracovišti estetické medicíny, poradit se osobně.
Příjemný den,
MUDr. Nina Koutná, dermatolog, Klinika GHC Praha
Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.