Dobrý den ráda bych se zeptala na vaši radu,mám pravděpodobně pigmentaci na levém spánku,která se mi vytvořila v těhot.Je mi 32 let a skvrna je stále tmavší barva uprostřed je až tmavě šedá.Jedná se o pigmentaci? Jak se dá odstranit?Poprosím i cenu zákroku a metodu.Děkuji za vaše rady. Petra
Paní Petro!
Nejpravděpodobněji se u Vás jedná o takzvané " chloazma".
Velmi často se objevuje v těhotenství a při hormonálních změnách - a především v lokalitě, jak udáváte i Vy.
Abyste však měla klidné svědomí a jasnou odpověď- je nutno navštívit kožního lékaře, který uvidí barevnou změnu na vlastní oči.
Zatím by měla platit zásada - mechanicky nedráždit, vyhýbat se slunečními záření a používat na kůži obličeje UV filtry s faktorem aspoň 25. Tento stav Vám skvrnu neodstraní- ale pomůže, aby se nezvýrazńovala.
Kožní lékař Vám nejen upřesní diagnozu a poradí v prevenci. Možná bude možno i poradit způsob postupného zesvětlení projevu. To se však dělá jen v zimním období a přes celé letní období od jara - se denně ráno užívají UV filtry.
Přeji, aby se Vám dařilo- MUDr. Alena Černeková
Dobrý den!
V případě,že by se jednalo o pigmentovou skvrnu,je možno provést buď chemický peeling či ošetření laserem.
Zákroku předchází konzultace s lékařem.
V případě zájmu nás kontaktujte na čísle *******.
S pozdravem Smrčková Renata - Klinika LLC Ostrava
Dobrý den, určitě zajděte na dermatologii - podívají se dermatoskopem, ev. vezmou probatorní excisi - kousek za středu pigmentace na vyšetření a podle výsledku určí další postup.
Za Body kliniku Brno dr.Zimovčáková
Dobrý den,
bohužel Vám teď diagnozu nelze sdělit, osobní konzultace je nutná. Poté Vám navrhneme způsob léčby a přibližnou cenu.
S pozdravem
Mudr.Samková
Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.