Nadměrné pocení v podpaží

kacule
16. 3. 2014 · Poslední odpověď: 20. 3. 2014

Dobrý den,může mi někdo poradit jak se dá zbavit nadměrného pocení.Jsem už zofalá a je to hodnéě nepříjemné,potím se nejvíce v podpaží a musím kvůli toho nosit skoro pořád jen černé oblečení-jelikož tak to jde nejméně vidět.Hodně mi to vadí i v Osobním životě a stydím se-je to velice nepříjemné-hlavně teď když už je za dveřmi zase léto,tak každý se těší a já už mám z toho panickou hrůzu,protože to je nejhorší,potím se i v zimě i když jsem třeba jen nervózní....Prosím pomozte mi někdo a poraďte jak se toho zbavit a za rozumnou cenu????

Reklama

odpovědí (12)

Všechny odpovědi na tento dotaz pocházejí od kvalifikovaných lékařů

Dobrý den,

nejprve zkuste šalvějový čaj a na noc aplikovat Driclor z lékárny, když Vám to nepomůže vyzkoušejte Botox nebo iontoforezu, teprve potom uvažujte o operačním řešení.

S přátelským pozdravem MUDr.Tereza Gabryšová dermatolog kliniky GHC Praha

Dobrý den,

pro odstranění nadměrného pocení aplikujeme botulotoxin. Cena se pohybuje od 8-12.000 Kč, dle množství použitého materiálu.

S pozdravem a přáním pěkného dne
Bc. Petra Řehořková
Petra Clinic, Klinika estetické medicíny

Dobrý den,

k ošetření nadměrného pocení v podpaží s úspěchem používáme aplikaci botulotoxinu, efekt je velmi dobrý, vydrží 6-9 měsíců, cena 8.500 Kč. Můžete vyzkoušet i aplikaci Driclor krému nebo Excipial DeoForte krému, které koupíte v lékárně, ale nejsou tolik účinné. S pozdravem, MUDr. Lucie Jurtinová

Nejlepší metodou je, jak již napsali kolegové, aplikace botulotoxinu. Metoda je to rychlá, minimálně bolestivá, délka trvání je individuální, obvykle 6 - 12 měsíců, cena za obě podpaží u nás je 8000 korun.
MUDr. Diana Kunčíková, Studio esteticke medicíny, Nový Jičín

2 adresy v Moravskoslezský kraj

S aplikací botulotoxinu mám výborné zkušenosti a pokud jste ochotna spořit cca 1000 Kč měsíčně abyste se zbavila pocení, tak to zkuste, budete jistě nadšená.

Dobrý den,

rychlé a efektivní řešení má aplikace botulotoxinu A, kdy se do postižené oblasti velmi tenkými jehličkami aplikuje botulotoxin, který se dokáže navázat na nervová zakončení potních žláz a tlumit tak jejich činnost. Aplikuje se v sérii vpichů do oblasti podpaží, dlaní nebo chodidel. Účinek se dostavuje do 5 dnů, potní žlázy omezují, až téměř zastavují činnost. Po aplikaci se mohou v místě vpichu objevit malé modřinky. Zákrok se provádí ambulantně, bez nutnosti použití anestezie. Bolestivost zákroku je minimální. Vždy je před zákrokem nutná konzultace s lékařem, který s Vámi projedná léčebný postup.

Esthesia

Dobrý den, nejjednoduší metodou jak se zbavit nadměrného pocení je aplikace botulotoxinu do oblasti podpaží. Efekt trvá zhruba 8-12 měsíců, trvání je ovlivňováno individuálními odlišnostmi. Pro začátek bych začala s touto procedurou.

S pozdravem MUDr. Helena Reisingerová

Klinika Mediestetik

Dobrý den,
v případě zájmu se objednejte na osobní konzultaci, při které vám bude aplikován do podpaží botox, cena zákroku se odvíjí dle použitých jednotek. Zdraví recepce Lenka

Aplikace botulotoxinu je nejméně risiková a efektní metoda. Opakování jednou za rok je však nutné.
Metody operativní již zmíněné existují, efekt by byl trvalý, neznám ale žádné pracoviště, které by se cíleně věnovalo této problematice a vykazovalo výsledky.
MUDr.J.Kačírková

MUDr. Jaroslava Kačírková
4.8
(13)
Černošice

Dobrý den,
souhlasíme s kolegy, že nejefektnější je aplikace botulotoxinu. Zákrok je to takřka nebolestivý, rychlý s minimem omezení. Můžete se ihned vrátit do běžného života, za sezónu jej většinou stačí aplikovat jednou.
Vyzkoušejte to a uvidíte, zda za danou cenu jste spokojená natolik, abyste zákrok absolvovala opakovaně.

Krásné dny přeje

MUDr. Milena Vojtíšková

Botulotoxin je osvědčeným a málorizikovým prostředkem- musí se ale obnovovat- minimálně na sezónu. Takže v rocích se jedná o nemalou částku. S tím musíte počítat. Jsou i metody s vyším rizikem (třeba popálení kůže) ale s nadějí na trvalý výsledek- ultrazvuková destrukce žlázek, liposukce. Tyto metody jsou skvělé trvalým účinkem ale riziko nerovností kůže není úplně malé...

V současné době se nejčastěji a s velmi dobrým efektem používá botulotoxin. Bohužel je však drahý a efekt vydrží půl roku. Cena je obvykle 10 tis Kč za obě podpaží. Zdravím MUDr. Otakar Lucák, plastická chirurgie Ostrava

Reklama

Najít další otázky

Podobné dotazy

Nadměrné pocení
5 odpovědí, nejnovější odpověď: 7. 1. 2015
Botulotoxin proti pocení
19 odpovědí, nejnovější odpověď: 15. 2. 2014
Nadměrné pocení
1 odpověď, nejnovější odpověď: 25. 7. 2014
Botulotoxin proti pocení
3 odpovědi, nejnovější odpověď: 15. 9. 2018
Liposukce
8 odpovědí, nejnovější odpověď: 18. 12. 2007
Odstranění znamének
7 odpovědí, nejnovější odpověď: 28. 2. 2013
Neinvazivní liposukce
9 odpovědí, nejnovější odpověď: 7. 2. 2014
Zvětšení prsou
2 odpovědi, nejnovější odpověď: 13. 5. 2007
Zvětšení prsou
5 odpovědí, nejnovější odpověď: 4. 7. 2007
Botulotoxin proti pocení
18 odpovědí, nejnovější odpověď: 18. 6. 2019

Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.

Poradit pacientovi