Dobrý den,
chtěla jsem se zeptat, jestli existuje nějaká účinná metoda odstraňování jizev po akné, konkrétně toho druhu jizev, kterým se v zahraničí říká tzv. rolling scars. (viz obrázek) Zkoušela jsem snad všechny v ČR dostupné druhy ošetření jako laser, mikrojehličkovou metodu či různě silné TCA peelingy. Vše s nulovým výsledkem. Po přečtení zahraničních článků jsem zjistila, že v zahraničí mají v tomto směru pokročilejší techniky. Například velký úspěch na tyto typy jizev má tzv. subcize jizvy a následná augmentace. Proto se Vás chci zeptat, jestli je možné v ČR nyní podstoupit tyto druhy ošetření? Mohli byste mi prosím doporučit lékaře nebo kliniku, která se jizvami po akné intenzivně a úspěšně zabývá?
Moc děkuji za Váš čas a odpověď.
S pozdravem.
Dobrý den,
na tento typ jizev používáme i subcize a augmentace, většinou stačí jemnější metoda skinbooster, kdy subcizi dělá kanylka a augmentaci a stimulaci tvorby vaziva provádí stabilizovaná kyselina hyaluronová. Stimulaci tvorby kolagenu z hloubky dokáže i plasma. Většinou je potřeba kombinace metod.
S přátelským pozdravem MUDr.Tereza Gabryšová dermatolog kliniky GHC Praha
Dobrý den, jizvy po akné řešíme poměrně úspěšně pomocí laserového frakčního resurfacingu CO2RE. Jedná se o plošné ošetření obličeje. Cena zákroku je 10 000 Kč, před jeho provedením je nutná antibiotická terapie.
V případě zájmu se na nás neváhejte obrátit, na osobní konzultaci spolu můžeme probrat více.
S pozdravem MUDr. Helena Zdobinska Reisingerová
Klinika Mediestetik,
Ano , všechny metody máme, není nic o čem bych věděl, že funguje a existuje, leč bychom to neměli. Chirurgické metody jsme dělali vždy. Jizvy ale odstranit nelze, je možné je jen korigovat a to chce trpělivost. pokud se stavíte, lze to alespoň probrat, vyzkoušet některé metody atd.
Dobrý den,
v posledních letech se mi výrazně zhoršilo akné a zanechalo za sebou velké množství jizev a flíčků na obou tvářích. V minulosti jsem absolvovala modré světlo, IPL a 2x frakční ablační laser, ten měl výborně výsledky, bohužel se mi v následujících letech akné opět zhoršilo a je potřeba nový zákrok.
Ráda bych se proto informovala, které zákroky, ideálně ty nejnovější, mohu podstoupit v letních měsících a které je vhodné kombinovat s opětovným frakčním laserem, který chci podstoupit v září. Děkuji za odpověď.
Dobrý den,
doporučuji nejprve řešení otázky akné, protože dokud se budou projevy stále tvořit, mohlo by docházet k opětovnému jizvení.
K léčbě akné používáme laser, po jehož aplikaci dochází k utlumení funkce mazových žlázek. Efekt přetrvává učitou dobu, jednou za čas je nutné sezení zopakovat.
K povrchovému čištění a v letních měsících léčíme akneózní pleť pomocí koncentace ovocných kyselin v rámci chemického peelingu. Pleť se tak krásně vyčistí a na podzim je možné začít s intenzivní laserovou terapií.
V momentě, kdy se již netvoří projevy akné, doporučuji Frakčním CO2 laser, se kterým již máte zkušenosti a v léčbě jizviček po akné je ideálním řešením.
V případě zájmu se na nás můžete kdykoliv obrátit, najdete nás v centru Prahy,
S přáním hezkého dne,
MUDr. Kubátová
Esthé-clinic of esthetic medicine
Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.