Dobrý den, chtěl bych se zeptat na možnost odstranění jizvy po piercingu apadravya na žaludu laserem, případné odstranění třeba ještě pihy v této citlivé oblasti. Je to vůbec možné? Děkuji
dobrý den, ano je to možné. Základem je dobrá anestezie. S podzravem MUDr. Radek Poláček
Dobrý den, je mi 18 let a před 2 roky jsem si nahmatala bulku o velikosti 1,8 cm, kterou jsem si nechala také odstranit. Jednalo se o fibroadenom a operace byla dne 14. října 2014. Kontaktovala jsem už i jinou poradnu konkrétně v Havlíčkově Brodě a tam mi řekli že je na to potřeba dvou laserů. Nejdřív odstranění vystouplé časti a pak samotnou jizvu. Je to v Praze a ještě někde.. Tak se potřebuji poradit, jakou plastiku vybrat a kdy a kolik mě to bude stát. Připojuji i svoji fotku jizvy. Je na levém prsu v horním místě, takže je dost vidět a není mi to přijemný...Moc děkuji
Záleží na krajině, kde je jizva situována. Zatím bych doporučoval každodenní kompresivní bandáž - 20 s na každém místě tlačit, ne mnout, pak na noc kompresivní ploténku ze silikonu. Žádný laser, žádná intervence (udělá se to znova). Nechte to vyzrát do roka a je možné, že uvedenou snahou se tato hypertrofie oploští. Nespěchejte, to Vám uškodí. Na chirurgické řešení je času dost (laser je taky intervence, jen biostimulační laser- světlo, nyní může pomoci)
Zdraví MUDr. Tomášek, plastický chirurg
Vyjadřujte se, prosím, ke kvalitě našich odpovědí...
Dobrý den, před půl rokem jsem měla na tréninku úraz a bohužel jsem nešla na šití. Jizva je asi 4cm dlouhá a 0,5cm široká a je v oblasti trnu kyčelního. Mohla bych poprosit o radu co dělat, aby se jizva zmenšila? Nejvíc mě ale trápí, že po pohybu celé okolí jizvy trochu bolí.
Počkejte rok až jizva vyzraje a potom Vám už nemusí vadit, nebo jí pohodlně opraví jakýkoliv plastický chirurg. I smluvní lékař, neboť se jedná o pouúrazový stav.
Zdraví Dr. Tomášek
Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.