Dobrý den zhruba před 2 měsíci jsem absolvoval odstranění znamének excizí. Zahojení proběhlo v pořádku, stehy vyndány, vše bez komplikací. Bylo mi řečeno, že mám mazat contratubexem a jizvy prý zbělají. Mě by ale zajímalo, za jak dlouho jizvy zbělají a zda na to čekat či se přiklonit spíše k nějaké laserové korekci, pokud to je možné, dokud jsou jizvy ještě stále mladé. Nijak nevyčnívají na povrch nebo tak, spíše mi jde o to, aby nebyli takhle na první pohled výrazné. Přikládám fotografie jizev.
Děkuji.
Dobrý den, jizvy jsou dle všeho ještě "mladé" ...Mazejte a dejte jim čas na zahojení :).
Dobrý den,
Každý proces hojení a zrání jizvy je individuální. Existuje mnoho výrobků, které obsahují silikon a napomáhají tomu aby jizva po zahojení vypadala co nejméně nápadně , např. Náplasti Siltape, Vámi zmíněná mast Contractubex nebo Dermatix. Je dobré jizvu masírovat, nevystavovat slunci aby nepigmentovala, lehce masírovat. Jizvy se hojí a zrají někdy i rok. V případě, že jdete na slunce mažte faktorem 50. Nic nelze uspěchat.
Hezký den
My Best Care / Plastická chirurgie a estetická dermatologie Vysočany
Dobrý den,
prozatím můžete mazat mělo by to na jizvu pomoct a 3 měsíce po zákroku tomu můžeme pomoct pomocí laserového ošetření na které se můžete u nás objednat. :)
S pozdravem Tým BODY
Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.