korekce jizev po odstranění znamének

jakubos546
19. 3. 2023 · Poslední odpověď: 21. 3. 2023

Dobrý den zhruba před 2 měsíci jsem absolvoval odstranění znamének excizí. Zahojení proběhlo v pořádku, stehy vyndány, vše bez komplikací. Bylo mi řečeno, že mám mazat contratubexem a jizvy prý zbělají. Mě by ale zajímalo, za jak dlouho jizvy zbělají a zda na to čekat či se přiklonit spíše k nějaké laserové korekci, pokud to je možné, dokud jsou jizvy ještě stále mladé. Nijak nevyčnívají na povrch nebo tak, spíše mi jde o to, aby nebyli takhle na první pohled výrazné. Přikládám fotografie jizev.

Děkuji.

Reklama

odpovědi (3)

Všechny odpovědi na tento dotaz pocházejí od kvalifikovaných lékařů

Dobrý den, jizvy jsou dle všeho ještě "mladé" ...Mazejte a dejte jim čas na zahojení :).

Dobrý den,
Každý proces hojení a zrání jizvy je individuální. Existuje mnoho výrobků, které obsahují silikon a napomáhají tomu aby jizva po zahojení vypadala co nejméně nápadně , např. Náplasti Siltape, Vámi zmíněná mast Contractubex nebo Dermatix. Je dobré jizvu masírovat, nevystavovat slunci aby nepigmentovala, lehce masírovat. Jizvy se hojí a zrají někdy i rok. V případě, že jdete na slunce mažte faktorem 50. Nic nelze uspěchat.
Hezký den
My Best Care / Plastická chirurgie a estetická dermatologie Vysočany

Dobrý den,
prozatím můžete mazat mělo by to na jizvu pomoct a 3 měsíce po zákroku tomu můžeme pomoct pomocí laserového ošetření na které se můžete u nás objednat. :)
S pozdravem Tým BODY

Reklama

Najít další otázky

Podobné dotazy

Korekce jizev
1 odpověď, nejnovější odpověď: 9. 11. 2023
Odstranění jizev laserem
2 odpovědi, nejnovější odpověď: 7. 1. 2022
Korekce jizev
3 odpovědi, nejnovější odpověď: 2. 9. 2021
Odstranění jizev laserem
3 odpovědi, nejnovější odpověď: 10. 1. 2023
Odstranění znamének
14 odpovědí, nejnovější odpověď: 21. 2. 2019
Odstranění znamének
3 odpovědi, nejnovější odpověď: 26. 9. 2012
Laserová dermatologie
2 odpovědi, nejnovější odpověď: 17. 1. 2023
Odstranění kožních výrůstků
7 odpovědí, nejnovější odpověď: 30. 1. 2014
Odstranění tetování
6 odpovědí, nejnovější odpověď: 11. 2. 2014
Korekce jizev
3 odpovědi, nejnovější odpověď: 5. 3. 2024

Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.

Poradit pacientovi