Keloidní jizva - odstranění laserem

Pavla217889
28. 3. 2014 · Poslední odpověď: 14. 4. 2014

Dobrý den, začátkem března má dcera absolvovala operační zákrok - odstranění laterální krční cysty. Vzhledem k tomu, že má sklony k tvorbě keloidních jizev bylo nám lékařem doporučeno začít masírovat a vtírat mast Contractubex, případně ošetření leaserem. Mast vtíráme, masírujeme, přesto mám pocit, že jizva (6cm) se zvětšuje a začíná tvrdnout. Chtěla jsem se proto informovat o dalším postupu. Zajímalo by mě, zda leaser využít již v počátku či s delším časovým odstupem. Děkuji za radu P. Rousová

Reklama

odpovědí (5)

Všechny odpovědi na tento dotaz pocházejí od kvalifikovaných lékařů

Dobrý den,
v časné fázi hojení jizvy je možné ošetřit cévním nebo biostimulačním laserem, při zbytnění jizvy pak s dobrých efektem používáme injekční aplikaci kortikoidů nebo kryoterapii tekutým dusíkem.
Pěkný den
MUDr. Kunčíková Diana, Studio estetické medicíny, Nový Jičín

2 adresy v Moravskoslezský kraj

Dobrý den,

co nejdřív přelepte silikonovou náplastí a co nejdříve začněte ošetřovat výkonným cévním laserem, který omezí prokrvení a další zbytňování jizvy. Možná se vyhnete i aplikaci kortikoidů. Jistou možností je i kryalizace- zmražení případně karboxyterapie.

S přátelským pozdravem MUDr.Tereza Gabryšová dermatolog kliniky GHC Praha
tel. recepce: *******

Dobrý den, doporučuji navštívit plastického chirurga ke kontrole jizvy. Důležité je jizvu správně masírovat, případně zasáhnout včas aplikací kortikoidů do jizvy. Laserové ošetření, jak již bylo napsáno je další z možností. Zdravím Dr. Horyna Pavel

2 adresy v Praha (kraj), Ústecký kraj...

Dobrý den, laserové ošetření je jednou z možností, osobně na aktivní keloidní jizvy používám injekce kortikosteroidů a fungují velmi dobře, je potřeba ale okamžitě osobně navštívit lékaře, i týden prodlení zbytečně zhoršuje výsledný vzhled. Kortikoidy by měli mít i ve státních nemocnicích s úhradou pojišťovnou na ambulancích chirurgie nebo dermatologie.

Mějte se
MUDr. Petr PACHMAN
Medicom VIP

Čím dříve se laser použije, tím lépe- lze použít biostimulační (ledaskde) ale v tuhle chvíli bych asi byl pro pulzní barvivový a možná kortikoidy, ale třeba je to vpořádku- takto nevím, klidně se za námi stavte v Asklepionu- já teď jsem v cizině ale kolegyně tam jsou.

Související dotazy

Jizva pod nosem

Ilona334863
Ilona334863
18. 1. 2016 · Poslední odpověď: 20. 1. 2016

Dobrý den, velmi prosím o radu. Syn-14 let měl v říjnu úraz. Strhl si kůži pod nosem cca 1x2 cm do hloubky cca 2-3mm. Nebylo vhodné k šití. Bylo jen dezinfikováno a kryto. Poté promašťoval sádlem. Vzniklá jizva bohužel narostla. Bylo by prosím možné nějak vylepšit vzhled jizvy. Pokud by byl použit laser nebyla by pak jizva ještě více červená? Dočetla jsem se v diskuzi, že jsou též doporučovány kortik.injekce. Bylo to vhodné pro syna, když je teď v růstovém období. Předem moc děkuji za radu. Ilona.

odpovědí (6)

Všechny odpovědi na tento dotaz pocházejí od kvalifikovaných lékařů

Já bych veškerou techniku odložil na dobu po jednom roce od úrazu, kdy je jizva už zralá a tlakové masáže a kompresi silikonovými gely nepomáhá. Vycházím z dlouhodobé zkušenosti z prace na Popáleninové klinice, kde je léčení jizev denním chlebem. Zánět ustupuje do roka a lasery mohou podpořit a prodloužit zánětlivý proces. Pokud bude jizva hypertrofická pak je laser vhodný, ale až po roce stejně jako řešení situace farmakologicky (kortikoidy).
Tedy má rada: intensivní tlakové masáže 20 s. na jednom místě, 2-3x denně a silikonový plátek na hypertrofii (já rád vyšší a to je třeba Topigel) co to jde nosit a na noc určitě fixocvat leukoplastí. Sám gel je lepivý a když se k němu budete chovat slušně vydrží (je to prvek - silikon)

Zdraví MUDr. Tomášek, plastický chirurg

Vyjadřujte se, prosím, ke kvalitě našich odpovědí…

Reklama

Najít další otázky

Podobné dotazy

Korekce jizev
4 odpovědi, nejnovější odpověď: 7. 9. 2021
Korekce jizev
1 odpověď, nejnovější odpověď: 29. 11. 2012
Labioplastika
3 odpovědi, nejnovější odpověď: 24. 10. 2023
Plexr
2 odpovědi, nejnovější odpověď: 21. 9. 2018
Korekce jizev
2 odpovědi, nejnovější odpověď: 13. 6. 2023
Operace horních víček
2 odpovědi, nejnovější odpověď: 9. 11. 2022
Korekce jizev
5 odpovědí, nejnovější odpověď: 22. 3. 2020
Korekce jizev
2 odpovědi, nejnovější odpověď: 20. 12. 2022
Korekce jizev
3 odpovědi, nejnovější odpověď: 31. 12. 2021
Chirurgie ruky
1 odpověď, nejnovější odpověď: 19. 5. 2023

Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.

Poradit pacientovi