Dobrý den, chtěl jsem se zeptat na problém, který mě trápí. Při stahování kůže při mytí penisu mi na špičce praskne kůže, není to moc cca 2-3mm a trochu teče krev. V místě prasknutí se po zahojení vytvoří tvrdá kůže, pak mám třeba 2 týdny klid a pak zase praskne. Když mám ztopořený penis, tak kůži nepřetáhnu, říkám tomu " úzký rukáv". Proto se chci zeptat, zda je nutná obřízka, nebo co mám dělat. Děkuji za odpověď Radek
Dobrý den Radku, dle Vašeho popisu se nejspíše bude jednat o fimozu (tedy zůžení předkožky, které brání přetažení přes žalud). Samozřejmě je na místě osobní konzultace. S největší pravděpodobností bude jediným řešením obřízka - cirkumcize. Ta může být částečná nebo úplná. Zdravím Dr. Horyna Pavel
Pokud nepomůže lokální therapie antibiotiky, masážemi event. kortokoidy, nepomůže nic jiného než chir. výkon - tedy operace. Zatím zajděte k urologovi. Pokud neuspěje lokální léčba, pak plastický chirurg, nebo urolog výkon provede. Plastický chirurg se vždy snaží tam nechat maximum materiálu předkožky, pokud si pacient neřekne konkrétně o celkovou obřízku.
Určitě se obraťte s takovýmto problémem na atestovaného plastického chirurga, nebo urologa se zkušenostmi v této problematice. Ideální je investovat do konsultací na více pracovištích.
Můžete se stavět také u nás. Centrum estetické plastické chirurgie je umístěno v na Jižním Městě.
Na konsultaci (500,-.) se můžete objednat na
Zdraví Dr. Tomášek.
Vyjádřete se, prosím, ke kvalitě našich odpovědí...
Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.