Dobry den. 8.12. Jsem podstoupil celkovou obrizku na vlasni zadost. Tyden po zakroku jsem byl na kontrole a bylo mi receno ze jsem mel pretahovat predkozku s jizvou pres zalud. Ta mi byla nasledne na silu pretazena. Bylo to strasne bolestive. Od te doby pretahuji pravidelne ale jde to jen castecne. Od toho pretazeni jsou stehy a jizva docela bolestive. Mam otok kolem jizvy docela ztvrdly a na prave strane velmi citlivy. U toho co zustalo z uzdicky je to stale vlhke a vytvoril se bily povlak. 17.12. Jsem byl na kontrolu a bylo mi receno, ze je vse v poradku pritom se doktor jizvy ani nedotkl. Chci se prosim jen zeptat, zda je to normalni mit otok kolem jizvy a stehu ztvrdly a pretahovat kuzi(i kdyz tam skoro zadna neni) pres zalud. Potiram framykoinem 2x denne a oplachuji v hypermanganu. Prikladam fotografie otoku a povlaku na uzdicce. Dekuji za odpoved
Stav dle fotodokumentace není tak špatný, jedná se patrně opravdu o nekompletní obřízku, jak píše kolega, ale otok zastírá nález. To že to bude oteklé a někdy i dlouho měl Vám říci Váš operater. S tím si nedělejte starosti, koupejte, sprchujte. Vypadá to, že to nebude špatné.
Zdraví MUDr. Tomášek, plastický chirurg,
vedoucí lékař Centra estetické plastické chirurgie DaTOM
Prosím, hodnoťte naše odpovědi
Každou jizvu i otok je třeba masírovat. Jinak je riziko , že zatvrdnutí bude přetrvávat. Ale jak jsem psal již dříve, je nutné toto řešit konkretně dle pooperačního průběhu s operatérem. dr.Paděra
Nejprve musí být zhojen současný stav, stabilizované jizvy.V tomto směru Vám řekne více operatér. Paděra
Dobrý den, podle Vašeho popisu i podle obrázku bych řekl, že nebyla provedena celková obřízka ale pouze částečná. Při celkové obřízce se odstraňuje veškerá kůže, která před zákrokem kryla žalud penisu. A tudíž ani nelze žádnou předkožku přes žalud přetáhnout. Při částečné obřízce, kdy žalud je částečně kryt ponechanou kůží je občas problém s charakterem jizvy, která může vytvořit zúžení a obtíže při přetahování zbytků předkožky. Po zhojení je nutné jizvu masírovat, ale až po jejím zhojení aby nebylo riziko prasknutí jizvy a následném vzniku dalších zúžení v jizvě. dr.Paděra
Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.