Botox, pokles víčka

marfusa1345879
marfusa1345879
13. 3. 2017 · Poslední odpověď: 15. 3. 2017

Dobrý den, podstoupila jsem před 4 dny aplikaci botoxu - mračivka a vnější okraj oka - vějířky. Od dnešního dne mám povislé víčko, jakoby spadlé oko. Zřejmě souvisí s aplikací. Klidový režim a zákaz předklánění jsem dodržela. Mám zúžené i zorné pole, nevypadám moc hezky. Chci se zeptat, zda je to možné a jak lze odstranit. Zda se jedná o stav vratný či nevratný. Moc děkuji.

Reklama

odpovědí (6)

Všechny odpovědi na tento dotaz pocházejí od kvalifikovaných lékařů

Botulotoxin byl asi aplikován příliš nízko, mohla jste ho i tlakem vmasírovat , kam nemá. Řešit s lékařem jako komplikaci, ale krom cvičení na to lék není. Komplikace by ale měla sama odeznít za pár dní, nejdéle za 3 měsíce.

Souhlasím s kolegou Šmuclerem. Nemusí to být chybná aplikace, ale i anatomická změna nervu ovlivňujícího regionálně tuto krajinu. Ono se to dobře kritizuje, ale chybu nechce udělat nikdo a tedy se domnívám, že je to prostě pech. I mně se to asi 2x stalo, problém ustoupil vždy cca po 1 měsíci. Víčko může a nemusí poklesnout.
Zdraví MUDr. Tomášek, plastický chirurg,

Dobrý den,

ano, máte pravdu, vaše komplikace je pravděpodobně způsobena nízkou aplikací. Nežádoucí efekt by měl pominout do 3 - 4 týdnů. Do té doby se nedá bohužel nic dělat, buďte trpělivá :-)

Pěkný den,

MUDr. Xenie Kučerová
SKIN CARE Liberec

Souhlasím s ostatními diskutujícími, chybná aplikace, nízko. Protilátka není. Účinek odezní.
MUDr.J.Kačírková Medilip

MUDr. Jaroslava Kačírková
4.8
(13)
Černošice

Musím říct,že jsem to zažila na vlastní kůži i u několika pacientek.Stane se to,toxin zateče na sval zvedač víčka,hlavně když ležíte na boku.Antidotum u nás není registrované.Je to velice nepřijemné,protože tím,že nezvedáte víčko na postižené straně na druhé straně paradoxně je o to víc oko otevřené.Většinou problém odezní po 3týdnech.Mějte trpělivost,noste tmavé brýle,nic nemasírujte.

Dobry den, jedna se o chybnou aplikaci , obraťte se na aplikujíciho lékaře. Zdravi dr vraspirova

Reklama

Najít další otázky

Podobné dotazy

Botulotoxin
2 odpovědi, nejnovější odpověď: 26. 4. 2018
Botulotoxin
15 odpovědí, nejnovější odpověď: 19. 11. 2019
Botulotoxin
1 odpověď, nejnovější odpověď: 16. 1. 2020
Operace očních víček
1 odpověď, nejnovější odpověď: 16. 11. 2019
Operace horních víček
4 odpovědi, nejnovější odpověď: 9. 1. 2023
Botulotoxin
3 odpovědi, nejnovější odpověď: 17. 3. 2021
Zvětšení prsou
3 odpovědi, nejnovější odpověď: 11. 5. 2010
Botulotoxin
3 odpovědi, nejnovější odpověď: 23. 4. 2019
Botulotoxin
6 odpovědí, nejnovější odpověď: 13. 6. 2019
Zvětšení prsou
2 odpovědi, nejnovější odpověď: 27. 1. 2023

Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.

Poradit pacientovi