Botox- nefunguje třetí pokus u jiné doktorky

Anonymní
28. 9. 2022 · Poslední odpověď: 8. 6. 2023

Dobrý den. Chtěla jsem se zeptat, byla jsem cca před 4 měsíci na botoxu na jedné známe klinice. Zde mi dali dávku a vše bylo úžasne. Bylo ale léto hodně sportu a sluníčka a po 4 měsících efekt odchazel, šla jsem tedy znovu, bohužel k jiné doktorce na super rezence, ale první efekt nefungoval, po 14 dnech mi tedy udělala opravu, první a druhy den efekt super, mracivka i čelo se nehlo 3 den opět čelo i mracivka povolilo. Na první klinice jsem byla také okolo oči, to mi drží do teď, takže si říkám, kdybych měla rezistenci, přeci by oči již nedrželi a Vubec by se žádný efekt neprojevil, ze? Kde muže být chyba ? Jiný použity material ? Všude jsem četla, ze resistence se stává u velkých dávek a částych opakování a je velice malá šance, ze se toto stane. Děkuji moc za rady.

Reklama

odpovědi (4)

Všechny odpovědi na tento dotaz pocházejí od kvalifikovaných lékařů

Dobrý den. Nemyslíme, že již budete mít na botox rezistenci. Účinek je závislý od typu - botox, bocoutore, od množství dávky, samotná aplikace a i čas naředění samotného léčiva a po-aplikační režim. Hezký den přejeme! Formé clinic.

Dobrý den,
výsledek aplikace botulotoxinu záleží na několika faktorech, a to na použitém materiálu, množství, ale také na způsobu aplikace. Každá oblast, ale i každý klient má jiné požadavky a potřebuje rozdílné množství botulotoxinu, proto je důležité přistupovat ke každému individuálně.
Pravděpodobně to rezistence nebyla, ale každý může reagovat na různé typy botulotoxinu jinak. U každého působí jinak Botox a Dysport.

Dobrý den, může se jednat o resistenci. To že se oblast očí ještě nehýbe neznamená že není resistence - ta se projeví až po opakované aplikaci (prostě molekula je již navázána na sval a protilátky ji nemohou deaktivovat jako u volné bolekuly, která se po apliakci nestihne navázat na buňku). Nezbývá, než zkusit ještě jiné pracoviště. Pokud znovu nebude efekt, pak je to jasné. S pozdravem MUDr. Radek Poláček

PRO APLIKACI BOTULOTOXINU PLATÍ PŘÍSNÁ PRAVIDLA A JEDNÍM Z NICH JE MAXIMÁLNÍ MNOŽSTVÍ PODÁVANÉ LÁTKY A ČASOVÉ ROZESTUPY MEZI NIMI. POKUD KLIENTKA VYŽADUJE DŘÍVĚJŠÍ APLIKACI NEŽ ZA 6 MĚSÍCŮ, MĚL BY TOTO ZODPOVĚDNÝ LÉKAŘ ODMÍTNOUT. NEDOCHÁZÍ K REZISTENCI NA BOTULOTOXIN, ALE TĚLO SE NAUČÍ VYRÁBĚT PROTILÁTKY A BOTULOTOXIN ROZKLÁDÁ, TAKŽE JEHO EFEKT SE JIŽ NEPROJEVÍ.. TEDY PŘESTANE FUNGOVAT. NA NEÚSPĚCHU MÁTE TEDY TAKÉ SVŮJ PODÍL.. KAŽDÝ KLIENT MÁ MÍT SVŮJ PRŮKAZ SE ZÁZNAMY O APLIKACI BOTULOTOXINU, PODEPISUJE INFORMOVANÝ SOUHLAS, KLIENT DOSTÁVÁ PÍSEMNÉ PŘESNÉ POUČENÍ, JE POUČEN, ŽE NENÍ VHODNÉ, ABY MĚNIL APLIKAČNÍ STŘEDISKO, KTERÉ JE POVINNO VÉST ZÁZNAMY O APLIKACÍCH.
UŽ VÍTE, KDE SE STALA CHYBA?

Reklama

Najít další otázky

Podobné dotazy

Botulotoxin
4 odpovědi, nejnovější odpověď: 3. 11. 2018
Botulotoxin
4 odpovědi, nejnovější odpověď: 28. 12. 2007
Botulotoxin
4 odpovědi, nejnovější odpověď: 24. 5. 2019
Botulotoxin
3 odpovědi, nejnovější odpověď: 17. 3. 2021
Botulotoxin
4 odpovědi, nejnovější odpověď: 5. 11. 2019
Kyselina hyaluronová
7 odpovědí, nejnovější odpověď: 7. 7. 2015
Botulotoxin
3 odpovědi, nejnovější odpověď: 26. 11. 2023
Chemický peeling
3 odpovědi, nejnovější odpověď: 11. 1. 2018

Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.

Poradit pacientovi