Dobrý den,chtěla bych jít po 3/4 roce na botox do čela a kolem očí jak jsem zvyklá, ale mám strach v této covidové době. Covid jsem ještě neprodělala a mám otázku, zda je v této době vhodná aplikace, nemůže být nějaké riziko ochrnutí nebo nějaké velké komplikace, kdyby náhodou člověk po aplikaci botoxu Covidem onemocněl? Budu moc ráda za každou radu, pan doktor, ke kterému mám jít, nevidí v této době problém botox aplikovat, ostatní mě od toho odrazují. Aplikuje se v této době i jinde botox nebo představuje opravdu velké riziko? Děkuji za každou radu
Dobrý den,
takováto situace nebyla ještě popsána a nebyl ani vydán pokyn, aby se tyto zákroky neprováděly. Kliniky to nabízejí dále a botox i ostatní výplně se běžně aplikují. Pokud by existovalo jasné riziko, nepochybně by se provádění těchto výkonů pozastavilo. Z tohoto hlediska bychom se nebáli na zákrok jít.
S pozdravem tým Medical Institute Care s.r.o.
Dobrý den,
neexistuje žádná studie, že by to mohlo být rizikové. Aplikace se běžně provádějí, klidně můžete zákrok podstoupit.
S pozdravem
MUDr. Zuzana Macková
Klinika YES VISAGE
Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.