Dobrý den, jsem již měsíc po plastickém zvětšení prsou pomocí implantátů s řezem ve spodní části prsou. Bohužel se mi přes den pod prsy a jizvami na obou stranách udělaly červené skrvny, vypadají jako “kopřivka” které dosti svědí a jsou v oblastní stažení kompresní podprsenkou, ale léky žádné neberu, podprsenku mám stále stejnou (peru 1x týdně) a dezinfekci na rány používám jíž 2t stejnou (Septonex). Může se jednat o nějakou alergickou reakci na implantáty?
Dobrý den,
vypadá to na nějakou alergickou reakci i když by to vyběhlo již dříve pokud jste nic neměnila a vše máte jak od prvopočátku.
V tom případě bych navštívila kožní ambulanci s implantátem by to souvislost nemělo mít.
Opravdu to vypadá na nějakou alergickou reakci otázkou je teď na co.
S pozdravem L. Hoferková
BODY klinika plastické chirurgie
Vážená slečno, pokud jsou chirurgické rány již zhojeny a stehy odstraněny, přestaňte dezinfikovat či jakkoli dráždit kožní kryt. Pro případnou alergii na aplikovaný silikon nic nenasvědčuje. Porada s Vaším operatérem by jistě nebyla od věci.
Srdečně Vás zdravím, prim. Dr. V. Víšek, CSc., CAN Clinic.
Dobrý den,
pokud je podrážděná kůže, pak by se nemělo jednat o alergii na implantáty ale spíše na " látku", kterou používáte na kůži. Vynechte Septonex, nahraďte ho Betadinou a pokud používáte nějaký krém, tak to také vynechte. Někdy svědění je způsobeno přílišným vysušením kůže, možná i desinfekcí.
S pozdravem
MUDr. Helena Singerová
Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.