Dobrý den. Předem bych chtěla poděkovat všem lékařům za jejich odpovědi na dotazy, moc mi tato sekce pomáhá. Teď k mému problemu. Za tři měsíce mne čeká modelace prsou s augmentací. Před šesti lety jsem během kojení dostala zánět, který se projevil zarudlou zatvrdlinou pod bradavkou. Zánět nebyl nijak dramatický, podařilo se mi jej odsát a přeléčit antibiotiky. Může tato skutečnost negativně ovlivnit vložený implantát umístěný pod sval? Děkuji.
Dobrý den,
před operací prsou byste měla mít vyšetření, a to mamogram nebo ultrazvuk. Pokud vyšetření bude v pořádku, bez malignity a známek zánětu, nic nebude operaci bránit. Zánět 6 let starý by měl být již dávno zahojen.
S pozdravem
MUDr. Helena Singerová
Dobrý den,
před operací prsou byste měla mít vyšetření, a to mamogram nebo ultrazvuk. Pokud vyšetření bude v pořádku, bez malignity a známek zánětu, nic nebude operaci bránit. Zánět 6 let starý by měl být již dávno zahojen.
S pozdravem
MUDr. Helena Singeová
Dobrý den,
toto je velmi těžká otázka. Čistě hypoteticky byste mohla být tzv. "nosič" bakterií, které mohou být opouzdřené hluboko v prsní tkáni a za normálních obtíží nečiní obtíže. V případě, když je přes takové místo veden řez, mohou se z nich stát tzv. "potenciální patogeny", které mohou být příčinou vzniku zánětu. Pokud by tento bakteriální zánět byl přítomen kolem implantátu, jednalo by se o závažnou komplikací s nutností dočasného odstranění implantátu.
ALE! Nelze říct, zda jste nebo nejste nosičem, nelze dopředu říct, že operační řezy půjdou právě přes inkriminované místo, atd., atd. Celkově bych riziko hodnotil jako velmi malé.
S pozdravem
Ivo Menšík
Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.