Dobrý den, plánuji augmentaci....můj dotaz spočívá v tom, zda mohu tento zákrok podstoupit, když mám v prsu a v podpaží uzliny. Byla jsem už několikrát na sonu prsů a vše vždy v pořádku... Může augmentace zapříčinit nějaký problém s uzlinami? Děkuji za odpověď
Jak byly uzliny vyšetřeny?Před augumentací vyžadujeme vyšetření prsou,event.vyjadření mammologem.
Jak píše kolega, v prsech uzliny nejsou snad nějaké cysty. Zvětšené uzliny v axilách mohou být. Optimální je mammologické vyšetření a pokud tomu mammolog nebude bránit není důvod k tomu, abyste podstoupila augmentaci prsů.
Určitě se obraťte s takovýmto problémem na atestovaného plastického chirurga se zkušenostmi v této problematice. Ideální je investovat do konsultací na více pracovištích.
Můžete se stavět také u nás. Provádím augmentaci z axilárního přístupu a pokud bude nějaká uzlina viditelná a možná odebrat na vyšetření, lze jí pak poslat na histologické vyšetření.
Na konsultaci se můžete objednat , nebo na našem objednávkovém formuláři našeho webu - zavoláme pak sami.
Zdraví MUDr. Tomášek, plastický chirurg,
Vyjadřujte se, prosím, ke kvalitě našich odpovědí…
Dobrý den,
pokud máte v pořádku sonografické nebo mammografické vyšetření prsu bez patologického nálezu, neviděla bych problém k provedení augmentace. Zdraví Dr. Vraspírová
Dobrý den.
V prsu jsem uzliny nikdy neviděl, v podpaždí samozřejmě ano. Takže je otázka ,co máte v prsou za nález a podle toho lze odpovědět.
Existují centra pro onemocnění mléčné žlázy, kde by Vám měli dát odpověď.
Jinak nezhoubné útvary typu -cysta,fibrom,fibroadenom,mastopatie fibrocystická, lipodystrofická apod. nejsou pro augmentaci pomocí implantátů překážkou.
s pozdravem,dr.kupka.
Dobrý den, dnes jsem měsíc po operaci, na jednom poprsí byla kapsule a na druhém prasklý implantát. Podstoupila jsem vyjmutí a modelaci, bohužel prso s kapsulí je proti druhému jiné tvarem a dokonce i o jednu velikost. Je nějaká možnost, že se to vyrovná nebo časem bude potřeba druhé ještě zmenšit. Děkuji
Dobrý den,
rádi Vám nabídneme osobní a nezávaznou konzultaci u nás na Klinice YES VISAGE, kde najdeme pro Vás to nejvhodnější možné řešení.
S pozdravem
MUDr. Issam Al Awa
Klinika YES VISAGE
Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.